Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 24.05.2017 08:20:47

Luka Elsner nazaj tja, kjer se je vse začelo: Po slovesu od Ljubljane nekdanji trener Olimpije na klop kluba iz Francije?

www.alesfevzer.com
Luka Elsner, ki je še nedolgo tega sedel na klopi Olimpije, je tik pred tem, da se vrne v svet aktivnih nogometnih trenerjev. Slovenski strokovnjak bi se lahko vrnil v Francijo.

Predstavili so ga kot dolgoročno trenersko rešitev Olimpije, nato so ga odpustili po le dveh porazih na začetku drugega dela sezone 2016/17. Luka Elsner se je po slovesu od Stožic zavil v molk, a v pogovoru s prijatelji in znanci ni skrival bridkega razočaranja. Številni so ga tolažili, da bo že kaj kmalu našel novega delodajalca, toda bili so tudi takšni, ki so se bali tega, kako bo Mandarićev manever brez kančka razumevanja vplival na njegovo razmeroma mlado trenersko kariero. »Začeti bo moral znova. Z dna,« so bili prepričani številni.

Toda kljub temu je eden najprodornejših mladih slovenskih strokovnjakov že dobra dva meseca po prekinitvi sodelovanja z Olimpijo tik pred tem, da dobi novega delodajalca. In to sploh ne v deželici na sončni strani Alp, ampak kar na tujem. Natančneje v Franciji, ki je tako ali tako njegova druga, če ne celo prva domovina.

Že res, da se je leta 1982 rodil v Ljubljani, toda pet let kasneje se je z družino preselil v Francijo, saj je njegov oče Marko Elsner tam podpisal pogodbo za igranje v dresu Nice. Luka Elsner je nato na Azurni obali odraščal več kot deset let, v rodno domovino pa se je vrnil šele leta 2004, ko je kot 22-letni mladenič podpisal za Domžale in ob Kamniški Bistrici začel svojo profesionalno nogometno kariero.

Kljub temu seveda nikdar ni pozabil svojih francoskih let; pravzaprav je potreboval kar nekaj časa, da so se misli v njegovi glavi prenehale poditi v francoskem jeziku. No, v tem se ne nazadnje pogovarja s svojo hčerko, ki bi ji to lahko v prihodnje prišlo še kako prav. Elsnerju se namreč obeta vrnitev tja, kjer se je, kar zadeva nogomet, zanj vse začelo. V Francijo, seveda ...

CELOTEN ČLANEK, V KATEREM RAZKRIVAMO TUDI IME POTENCIALNEGA KLUBA LUKE ELSNERJA, SI LAHKO PREBERETE SAMO V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike