Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 6. 2018,
15.11

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,94

Natisni članek

Liga Europa Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Rudar NK Domžale

Sreda, 20. 6. 2018, 15.11

5 let, 10 mesecev

Žreb 1. in 2. kroga kvalifikacij za ligo Europa

Maribor dobil albanski, Domžale bosanski klub, Velenjčani bodo morali še počakati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,94
Zlatko Zahović, Darko Milanič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski prvak Olimpija je ime tekmeca v kvalifikacijah za ligo prvakov izvedel v torek, danes pa so bile v žrebu kroglice preostalih treh slovenskih klubov, ki se bodo skušali izboriti mesto v evropski ligi. Maribor bo v 1. krogu kvalifikacijah igral proti FK Partizani iz Albanije, Domžale z NK Široki Brijeg iz Bosne in Hercegovine, Rudar pa bo moral še počakati na tekmeca. Jasno je že, da bodo Domžalčani v primeru napredovanja igrali proti ruskemu FC Ufa, Velenjčani proti romunskemu Fotbal Club FCSB, Mariborčani pa proti zmagovalcu gruzijskega in izraelskega predstavnika.

 

Darko Milanič, NK Maribor
Sportal Vijolice pomendrale prvaka, od katerega je Olimpija v Evropi oddaljena le en korak

Simon Rožman želi vsaj ponoviti lepo evropsko zgodbo iz prejšnje sezone. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Simon Rožman želi vsaj ponoviti lepo evropsko zgodbo iz prejšnje sezone. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Slovenski podprvak Maribor je dobil tekmeca iz Albanije. Nasproti jim bo stal Partizani Tirana. Vijolice bodo 12. julija gostovale v albanski prestolnici, teden dni pozneje bo dvoboj v Ljudskem vrtu. Partizani je v prejšnji sezoni v albanskem prvenstvu zaostal deset točk za prvakom Kukesijem, katerega je Milaničeva četa v torek na prijateljskem dvoboju v Beltincih premagala s 4:0.

Domžalčane bo pot vodila v Hercegovino, kjer je v zadnjih sezonah uspešno gostoval Maribor (dvakrat pri Zrinjskem), pred slabim desetletjem pa malce manj uspešno Olimpija. Tudi Domžalčani bodo prvo tekmo igrali na gostovanju, povratno pa pred domačim občinstvom.

Velenjski Rudar, ki se je v Evropo uvrstil zahvaljujoč dvojni kroni Olimpije, bo še malce počakal na svojega nasprotnika. Zaigral bo namreč proti zmagovalcu dvoboja SP Tre Fiori (San Marino) - Bala Town (Wales). Prvo tekmo bo igral doma.

"Kot se pripravljamo na največje nasprotnike, se moramo tudi na Partizani"

"Podcenjevanja v nogometu ni. Nedvomno je Maribor v vlogi favorita, vendar to ne spreminja izhodišča. Kot se pripravljamo na največje nasprotnike, se moramo tudi na Partizani. In se bomo. Gremo v dvoboj z veliko mero spoštovanja, a tudi samozavesti," je za spletno stran Maribora po žrebu povedal športni direktor Zlatko Zahovič.

Trener Maribora Darko Milanič pa je dodal: "Sprejemamo vlogo favorita, ne bomo pa ničesar prepustili naključju. Ko bo čas za prvo uradno tekmo, bomo morali biti v zelo dobri formi. Preračunljivosti ne bo, nikdar se ne obnese. Včeraj smo igrali proti albanskemu moštvu, a ne bi iskali vzporednic s tem dvobojem. Po tem testu se bolj lahko oziramo na našo predstavo, kot da iščemo primerjavo med kluboma. Imeli smo pravi pristop, zbranost, odločnost v izvedbi in tako moramo nadaljevati. O Partizaniju bomo zbrali dovolj informacij, tekmeca natančno analizirali in kot zmeraj dvoboj dočakali odlično pripravljeni."

 

"Nedvomno nas čaka zelo močan tekmec"

"Uvrstitev v evropsko tekmovanje že sama po sebi potrjuje kakovost vsake ekipe udeleženke. Nedvomno nas čaka zelo močan tekmec, čigar cilj je enak kot naš. Oboji bomo v prvi krog krenili z željo po napredovanju, tako da se obetata dve izredno zahtevni tekmi. Široki je klub, ki že vrsto let sodi med najboljše ekipe v Bosni in Hercegovini in premore zelo kakovostno zasedbo," je za domžalsko spletno stran povedal trener Simon Rožman.

"Imamo dovolj časa, da tekmeca spoznamo do potankosti, hkrati pa so pred nami še trije naporni tedni priprav, v katerih bomo naredili vse, da bi evropsko tekmovanje pričakali v polni tekmovalni formi," je še dejal Rožman.

Domžalčani ob zmagoslavju v Rusijo, Velenjčani v Romunijo, Mariborčani pa v Gruzijo ali Izrael

Danes so prav tako opravili žreb drugega kroga kvalifikacij. Postalo je jasno, da bodo Domžalčani v primeru napredovanja zaigrali proti ruskemu klubu FC Ufa, katerega član je Bojan Jokić.

Če bodo Domžalčani preskočili hercegovsko oviro, se bodo pomerili proti ruskemu Ufi, ki je osvojil visoko šesto mesto, zanj pa igra tudi kapetan slovenske reprezentance Bojan Jokić. | Foto: Getty Images Če bodo Domžalčani preskočili hercegovsko oviro, se bodo pomerili proti ruskemu Ufi, ki je osvojil visoko šesto mesto, zanj pa igra tudi kapetan slovenske reprezentance Bojan Jokić. Foto: Getty Images

Kdo bi stal nasproti Maribora, če bi le-ta napredoval, še ni znano. Znano je le to, da bo nasprotnik prišel iz para FC Chikhura Sachkhere (Gruzija) – Beitar Jerusalem (Izrael).

Rudar bi v primeru napredovanja čakal Fotbal Club FCSB iz Romunije, naslednik slovite Steaue iz Bukarešte, nekdanjega evropskega klubskega prvaka.

 

Green Dragons
Sportal Žreb ni prizanesel Olimpiji, ki jo čaka nočna mora Oblakovega Atletica

 

Zlatko Zahović
Sportal Zlatko Zahović ostaja športni direktor, predsednik NK Maribor mu ni zameril prav nič
Ne spreglejte