Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
17. 10. 2017,
16.00

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Uroš Šerbec Liverpool Dinamo Zagreb UEFA liga prvakov

Torek, 17. 10. 2017, 16.00

1 leto

Uroš Šerbec kot navijač Liverpoola

Znani Slovenec, ki navija za Liverpool

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Uroš Šerbec | Foto Rok Plestenjak

Foto: Rok Plestenjak

Na osrednji tribuni lendavskega štadiona je med srečanjem mladinskih zasedb Maribora in Liverpoola izstopal gledalec z dresom Stevena Gerrarda. To je bil nekdanji rokometni as Uroš Šerbec, ki stiska pesti za rdeče iz Anglije že več desetletij. Strastno je zaploskal vsakemu zadetku. To namerava ponoviti tudi zvečer v Ljudskem vrtu.

V Sloveniji je več kot 300 članov kluba navijačev Liverpoola. Med njimi je nekaj znanih športnikov, Uroš Šerbec pa zaseda pomemben položaj, saj se ne udeležuje zgolj tekem, ampak pomaga tudi pri organizaciji piknikov, navijaških druženj, kongresov.

''V Liverpool sem se zaljubil pri 10, 12 letih. Bilo je v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je bil Liverpool trikrat na vrhu Evrope,'' je dejal nekdanji slovenski reprezentant, ki je poleg rdečih stiskal pesti še za en tuji klub. Čeprav takrat sploh ni bil tuji, saj je bil to zagrebški Dinamo.

Srečanje v Lendavi je spremljal v družbi žene in prijateljev, velikih navijačev Maribora. | Foto: Rok Plestenjak Srečanje v Lendavi je spremljal v družbi žene in prijateljev, velikih navijačev Maribora. Foto: Rok Plestenjak

''Prihajam iz Brestanice pri Krškem. Bili smo klapa osmih fantov. Kot mulci smo hodili na vsake dva tedna na tekme v Zagreb. Drugače pa sem ves čas navijal za Liverpool. Še bolj strastno,'' se spominja navijaške preteklosti, kar zadeva povezave z nogometom. 

Obožuje Gerrarda

Steven Gerrard je pomagal Liverpoolu do evropskega naslova (2005). | Foto: Reuters Steven Gerrard je pomagal Liverpoolu do evropskega naslova (2005). Foto: Reuters Leta 2005 je v Istanbulu v živo prisostvoval zadnjemu evropskemu naslovu Liverpoola, petemu v bogati zbirki. Liverpoolu gre v zadnjih letih bolje v Evropi kot v domačem prvenstvu, kjer čaka na naslov angleškega prvaka že 27 let. ''To je bila izjemno čustvena tekma,'' se je spomnil na enega od največjih preobratov, kar jih pomni liga prvakov, in s prstom pokazal na trenerja mladinske zasedbe Liverpoola Stevena Gerrarda, ki je ob robu igrišča v Lendavi delil napotke mladim upom rdečih. 

''Takrat je bil on glavni,'' so ga oblila čustva. Gerrard mu je tako všeč, da še danes s ponosom nosi njegov dres. To je storil tudi v Lendavi, podobno bo zvečer v Ljudskem vrtu.

Prvič na Anfieldu za 40. rojstni dan

Pred devetimi leti je prejel nepozabno darilo rokometnega kluba iz Krškega. Svojega matičnega. Prvič je obiskal tekmo Liverpoola na kultnem Anfieldu, ravno na 40. rojstni dan! ''Potem sem bil še enkrat na Anfieldu, kmalu grem spet. Prvega novembra, ko bo gostoval Maribor,'' 49-letni ljubitelj nogometa, ki ga pozna vsa Slovenija, komaj čaka na novo snidenje z domom Liverpoola.

Nekdanji rokometni reprezentant Slovenije ne skriva simpatij do nekdanjega asa Liverpoola, ki je nosil številko 8. | Foto: Rok Plestenjak Nekdanji rokometni reprezentant Slovenije ne skriva simpatij do nekdanjega asa Liverpoola, ki je nosil številko 8. Foto: Rok Plestenjak

V teh dneh je deležen mešanih občutkov. ''Maribor mi je blizu. Osebno se dobro poznam z Zlatkom Zahovićem, moji prijatelji so veliki navijači Maribora. Danes bi bil potihoma zadovoljen, če bi zmagal Liverpool. Če pa bo kaj drugače, bom tudi vesel. Danes nimam kaj izgubiti, predvsem pa nameravam uživati v spektaklu, vzdušju v Ljudskem vrtu. Ko bom spremljal v živo svoj klub. Veselil se bom vsake dobre akcije, tudi Maribora, prikrito pa navijal za Liverpool. To bo lep večer,'' se zvečer nadeja veliko zadetkov in atraktivnih akcij. Mariboru bi jih privoščil čim več. 

Utrinki s tekme podmladka Maribora in Liverpoola:

Fotogalerija
1 / 25

Bi se mu lahko uresničile sanje?

''Sanjam o tem, da bi v osmino finala napredovala Liverpool in Maribor. Zakaj pa ne? Vse je še odprto,'' nam je v premoru med polčasoma na dvoboju mladinskih ekip Maribora in Liverpoola dejal Šerbec. Torkova uvertura je pripadla Otočanom. Bo članska ekipa vijolic vrnila udarec zvečer na štadionu pod Kalvarijo?

Ne spreglejte