Šimundža: Domžale so zmagale srečno in brez priložnosti

Nogometaši Maribora si v domačem prvenstvu znova niso zagotovili dobre popotnice pred tekmo s Chelseajem v ligi prvakov.

Objavljeno
01. november 2014 11.04
Nogomet
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Maribor - Praznični petek v Ljudskem vrtu ni prinesel zadovoljstva na mariborsko klop in tribune. V derbiju 16. kola slovenskega nogometnega prvenstva so Domžale zmagale z 1:0 in aktualnemu prvaku prizadejale še en boleč poraz v tej sezoni. Gostje so bili tako še drugič v jesenskem delu prvenstva boljši od vijoličnih in jim na lestvici pobegnili že za devet točk.

Poraz, ki je kajpak tudi slaba popotnica pred sredino tekmo lige prvakov s Chelseajem, je znova prinesel precej nezadovoljstva na mariborsko klop. Trener Ante Šimundža je bil prepričan, da si ga tokrat niso zaslužili, saj so bili boljše moštvo na igrišču. 

»Nadigrali smo Domžale, si ustvarili veliko priložnosti. Prevladovali smo v igri in po fizični plati, čeprav imamo skoraj deset tekem več od nasprotnika v tej sezoni. Prikazali smo več, bili boljši, toda faktor sreče ni bil na naši strani. Domžale so srečno osvojile vse tri točke,« je po tekmi dejal Šimundža.

Načrte Mariborčanom je že v četrti minuti tekme prekrižal Urugvajec bolgarskega rosu Medran Aneff, ki je iz bližine premagal vratarja Jasmina Handanovića. To je bila tudi ena redkih priložnosti Domžal na tekmi. »Premagali so nas brez priložnosti, vso tekmo niso imeli niti ene. Ampak tudi to je druga plat nogometa, zato je tako zanimiv. Mi smo imeli priložnosti, pravi pristop, energijo, željo. Skrbi pa uvodna nezbranost, površen začetek. Zato žoga oziroma sreča včasih obrne hrbet, kot se je tokrat zgodilo nam. Toda odnos ekipe z željo po treniranju, napredovanju kaže, da bo šlo na boljše,« je še povedal trener vijoličnih.

Mariborčani so sicer na tekmi igrali z oslabljeno ekipo, zaradi zdravstvenih tećav so manjkali Agim Ibraimi, Željko Filipović, Aleksander Rajčević in Aleš Mejač. »Soočamo se s poškodbami, za nami je veliko telesno in čustveno zahtevnih tekem. Nekje se morajo poznati posledice. Viroza ali poškodbe niso opravičilo, je pa res, da nismo imeli na voljo vseh predvidenih igralcev.«

Šimundža kljub velikemu zaostanku ostaja prepričan, da lahko v drugem delu prvenstva še ujamejo vodilno moštvo, s svojo ekipo pa ostaja osredotočen na naporen evropski ritem tekem. V Ljudski vrt v sredo prihaja Chelsea, Mariborčani se bodo pred polnimi domačimi tribunami skušali oddolžiti za visok poraz v Londonu. »Moramo se čim prej regenerirati in usmeriti misli naprej. Po zmagi se je lažje zbuditi kot po porazu, toda fantje morajo imeti po tej tekmi dvignjeno glavo, verjeti vase. In energijo, ki jo imamo, usmeriti k novemu izzivu,« je svoje varovance spodbudil prvi mož vijoličnega moštva.