Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 23.03.2018 16:52:24

Gajser v Španiji že načrtuje skok proti vrhu

Martin Metelko
Konec tedna bo na sporedu tretja dirka svetovnega prvenstva v motokrosu in druga s slovensko udeležbo.

Tim Gajser se je po poškodbi čeljusti uspešno vrnil v karavano z devetim mestom v Valkenswaardu, v španskem prizorišču Red Sand pa računa že na višjo uvrstitev. Nastopil bo tudi Klemen Gerčar.

Špansko prizorišče Red Sand bo premierno gostilo dirko svetovnega prvenstva v motokrosu. Tretja dirka v sezoni 2018 bo potekala na progi, ki so jo motokrosisti večinoma uporabljali za treninge v zimskem obdobju.

V Španiji bosta v kategoriji MXGP tekmovala dva slovenska predstavnika, Tim Gajser in Klemen Gerčar. Gajser je na drugi dirki v Valkenswaardu osvojil deveto mesto, kar je spodbuden rezultat po poškodbi čeljusti. V kvalifikacijah je dokazal, da je hiter, na dirki pa so padci preprečili še boljšo uvrstitev. Po vrnitvi iz Nizozemske je intenzivno treniral in se pripravljal na novo dirko. "Ta teden sem trdo treniral, saj se želim čim prej vrniti v pravi tekmovalni ritem. Počutim se dobro in se veselim nove dirke," je pojasnil Gajser.


"Zelo sem vesel, da sem lahko po lanski poškodbi ponovno tekmoval na dirki MXGP. Še bolj se veselim tekme v Španiji, kjer bo topleje. Želim čim bolje startati. Verjamem, da bo ta dirka dobra popotnica za naslednjo, bližjo, ki bo v Italiji," je optimistično napovedal Klemen Gerčar, ki je na Nizozemskem ostal brez točk.

Na prvih dirkah sta občutno premoč prikazala branilec naslova svetovnega prvaka, Italijan Antonio Cairoli in Nizozemec Jeffrey Herlings, trenutno vodilni motokrosist v svetovnem prvenstvu. Herlings, ki je lani proti koncu sezone ujel pravo formo, je letos še bolj suveren. Herlings ima po dveh dirkah 97 točk, Cairoli na drugem mestu šest točk manj. Gajser je z eno odpeljano dirko in z 20 točkami 16.

Motokrosisti pa bodo imeli letos za zbiranje točk še dirko več, kot je bilo sprva načrtovano. Promotor svetovnega prvenstva je v sredo objavil, da se na koledar vrača priljubljeno bolgarsko prizorišče Sevljevo, kjer se bodo motokrosisti pomerili 26. avgusta. Letos bo tako skupno kar 20 dirk.

Kvalifikacije kategorije MXGP bodo v soboto ob 17.10. Prva vožnja bo na sporedu v nedeljo ob 14.15, druga ob 17.10.

Značke: motokros, sp, gajser

Članki iz rubrike