ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 14.12.2017 17:10:33

Kuzmina zmagala v sprintu, Erženovi izid kariere (daljše)

Slovakinja Anastazija Kuzmina je zmagala v francoskem Le Grand Bornandu na sprinterski tekmi za svetovni pokal v biatlonu, drugič v nizu. Brez zgrešenega strela in z najhitrejšim tekom je za 33,9 sekunde ugnala Nemko Lauro Dahlmeier (0 zgrešenih strelov) in Ukrajinko Vito Semernko (+41,4/0). Anja Eržen je z 31. mestom prišla do izida kariere.

Erženova na strelišču ni zgrešila tarče, na 31. mestu pa je zaostala 2:03 minute. Doslej najvišje je bila na 37. mestu na Pokljuki lani. Druga Slovenka Urška Poje je osvojila 73. mesto (+3:11,6/1) in je tako že zaključila z nastopi v Franciji, saj sledila v soboto še zasledovalna in v nedeljo še tekma s skupinskim startom.

Prva izmed obeh Slovenk je začela Erženova in na prvi strelski postaji zadela vseh pet tarč, tako kot tudi Pojetova nekaj kasneje. Po tem delu sta bili na 38. oziroma 41. mestu med 93 tekmovalkami.


Erženova je tudi v drugem strelskem nastopu opravila brez napake, Pojetova pa je zgrešila osmi strel in morala v kazenski krog, kar jo je potisnilo na rob tekmovalk, ki se uvrstijo na zasledovalno tekmo. Erženova je po drugem strelskem nastopu pridobila mesta in je bila 28. z zaostankom 1:31,1 minute za vodilno Kuzmino, Pojetova pa 58. z zaostankom 2:04,1 minute. Erženova je do konca izgubila le tri mesta, Pojetova pa je padla na 73. mesto.

"Zelo sem vesela, da mi je končno uspela ta "nula-nula", na katero sem čakala že kar nekaj časa. Želela sem si trideseterice, a bo še ena priložnost tudi za to. Še so rezerve. V tekaškem delu še vedno ne čutim prave forme in upam, da v naslednjih mesecih tudi to izboljšam. Sama tekma je bila kar zahtevna. Celotno tekmo je nekako padal dež, a pogoji so enaki za vse in s tem se nisem veliko obremenjevala, res pa je, da je bilo kar težko. Ko sem zadela deseti strel, je po eni strani padlo breme, a po drugi strani vem, da zmorem še več in stremim k še višjim rezultatom," je po tekmi povedala Erženova.

Glavni trener naših biatlonk Tomaž Kos je bil vesel rezultata Erženove: "To je najboljši rezultat in mislim, da tudi prva ničla v svetovnem pokalu, tako da moramo biti zadovoljni. Razmere so bile zelo težke, proga je bila zelo težka, mehka. V smučini ni bilo prave svežine, a zelo me veseli, da se je Anja znašla na strelišču. Ta rezultat je zelo dober zanjo in tudi za vse nas. Urška bi bila na meji zasledovalne tekme, če bi zadela vse tarče. Tako se je zgodilo, lahko bi tarča padla, ker je bil strel čisto na rob. Žal se ni 'poklopilo'."

Članki iz rubrike