Burna proslava

VIDEO: V izgredih Hrvatov na Dunaju eno dekle oslepelo, drugo oglušelo

S.R./STA
8. 7. 2018, 16.57
Posodobljeno: 8. 7. 2018, 17.02
Deli članek:

Navijači hrvaške nogometne reprezentance so zmago proti Rusiji in uvrstitev v polfinale svetovnega prvenstva bočno proslavili tudi na Dunaju, kjer živi in si služi kruh ogromno Hrvatov.

YouTube
Takole so proslavljali Hrvati.

V lokalih, ki jih imajo v lasti ljudje iz nekdanje skupne države, so tekmo spremljali organizirano, že med njo je policija zabeležila več kršitev zakona o pirotehničnih sredstvih, v dveh primerih je prišlo do težjih poškodb, eno dekle bo najbrž ostala na eno oko slepa, druga pa na eno uho gluha. 

Policija se je pritoževala, ker so navijači blokirali promet, po posredovanju pa so policiste začeli obmetavati s pirotehniko, steklenicami in drugimi predmeti. Štirje policisti so bili poškodovani, od tega je moral eden od njih pomoč poiskati v bolnišnici. 

Policisti so aretirali tri navijače, skupno pa so napisali 11 kazenskih prijav zaradi kršenja zakona o pirotehničnih sredstvih, 54 prijav zaradi kršenja prometnega zakona, štiri prijave zaradi zadanih poškodb organom reda, tri prijave zaradi oviranja policijskega dela in dve prijavi proti neznancem, ki so povzročili težke telesne poškodbe.