Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 10. 2018,
8.26

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Probus d.o.o.

Foto: Thinkstock

Natisni članek

Ljubljanski maraton tek regeneracija advertorial

Četrtek, 18. 10. 2018, 8.26

2 meseca, 1 teden

Kako se boste najhitreje regenerirali po ljubljanskem maratonu?

Vsebino omogoča Probus d.o.o.

Foto: Thinkstock

Slovenska prestolnica bo konec oktobra gostila 23. ljubljanski maraton, katerega glavni del, vključno z najdaljšim delom na 42 kilometrov, bo 28. oktobra. Boste med aktivnimi tekmovalci tudi vi? Če da, potem gotovo veste, da je regeneracija po teku še kako pomembna. To še posebej velja za tiste, ki bodo tekli najdaljšo razdaljo.

Regeneracija po teku in kakršnikoli telesni aktivnosti je ključnega pomena. Z zanemarjanjem regeneracije namreč povečujete možnost nastanka poškodb,  hitreje lahko pride do pretreniranosti. Posledično lahko torej izgubljate formo in škodujete zdravju. | Foto: Thinkstock Regeneracija po teku in kakršnikoli telesni aktivnosti je ključnega pomena. Z zanemarjanjem regeneracije namreč povečujete možnost nastanka poškodb, hitreje lahko pride do pretreniranosti. Posledično lahko torej izgubljate formo in škodujete zdravju. Foto: Thinkstock

Preverite, kako se lahko najhitreje regenerirate po maratonu in se spravite nazaj v “normalno stanje” ter nadaljujete treninge.

 Pri teku ima regeneracija izreden pomen, saj je ravno od nje odvisno, v kakšne tempu bomo lahko nadaljevali svoja tekaška udejstvovanja oziroma ali bomo lahko nadaljevali v istem tempu. Najbolj enostavna regeneracija je seveda počitek, ki pride po naravni poti (spanje) ali pa si ga organiziramo aktivno. Seveda pa obstajajo še druge oblike regeneracije.

Da, na tekmah, kakršnakoli razdalja že je, 10, 21 ali 42 kilometrov, se telo močno izčrpa in utrudi. Zaloge goriv so izčrpane, mišice boleče, prihaja do hormonskih neravnovesij, sklepi in vezivna tkiva so "zdelani". V mišicah pride do manjših vnetij in poškodb, za katere telo potrebuje dobrih 14 dni, da jih odpravi. Mišice so v tem času šibkejše in težje je razviti hitrost.

Raziskave so pokazale, da na celični ravni po maratonu zdravljenje poteka od 7 do 10 dni po tekmi. Tudi imunski sistem je po maratonu malce oslabljen in potrebuje dobre 3 dni, da se postavi nazaj.

Ključna je že priprava

Če se želite po maratonu uspešno regenerirati, je dobra priprava na maraton. Bolje kot ste pripravljeni, manjši je stres za telo in hitreje se regenerirate. Poleg priprave je pomembna tudi prehrana pred maratonom, med njim in seveda po njem. Če boste jedli zdrave stvari v pravih količinah ob pravem času, bo regeneracija mnogo hitrejša (povečati je treba vnos proteinov in ogljikovih hidratov).

Ker se regeneracija začne takoj po maratonu, je pomembno, da poskrbite za to, da vam je toplo, ko prečkate cilj, ter da takoj nekaj malega zaužijete (banano, energijsko ploščico, izotonično pijačo). Pogumni si lahko doma privoščite tudi ledeno kopel, ki naj bi zelo pomagala pri regeneraciji. Vsem pa priporočamo, da greste zvečer na kratek sprehod, da malce pretegnete noge. Privoščite si lahko tudi športno masažo (da se mišice zmehčajo in se pospeši regeneracija). Vsekakor pa potrebujete vsaj 2 tedna počitka, preden se zopet lotite treningov.

Dejstvo je, da si lahko pomagamo tudi z različnimi pripravki, napitki, posebej s proteini v naravni obliki. A katerim zaupati, kateri izdelki so preverjeno dobri?

Nazaj k naravi Nandika | Foto:

Podjetje Nandika je vodilno podjetje na svetu na področju homeopatsko informiranih naravnih pripravkov, z uživanjem katerih športno, umsko in poslovno aktivni posamezniki dvignejo svoje fizične, psihične in umske sposobnosti na novo, višjo raven ter presegajo zastavljene cilje. Pri izdelavi pripravka si pri podjetju Nandika od rastline in hrane izposodijo ter prenesejo v ekstrakt poln potencial zdravilne sestavine.

S pomočjo tradicije in odprtosti do znanja, ki prehaja iz roda v rod, pa hkrati vedo, kdaj, kje, kako in ob kakšnem vremenu pobrati in uporabiti rastlino in hrano oziroma sestavino v njej.

Združujejo starodavna tradicionalna znanja z najnovejšimi dognanji na področju farmacije, zeliščarstva, kvantne fizike, komplementarne in zahodne medicine.

V videu si oglejte izkušnjo uporabnika.


Poskrbite za regeneracijo po telesni aktivnosti:

1. Naravni proteini v tinkturi

Mynandika produkti | Foto: Naravni proteini v tinkturi Nandika so edinstveni in povsem novi na tržišču! Proteini v tinkturi so namenjeni za rast in regeneracijo mišic. Proteini so namreč sestavni del mišic in slehernega organa. Obenem hranijo mišice, pomagajo nadzirati pri psihofizičnih naporih, preprečujejo utrujenost in delujejo protistresno.

Uravnavajo pravilno delovanje mišic in vseh notranjih organov. Proteini so prav tako najbolj pomemben element za delovanje imunskega sistema. Da, zagotavljanje zadostne količine proteinov je primarnega pomena za popolno in optimalno rast mišičevja.

Kupi zdaj | Foto:

 


2. Luxor energy strong

Mynandika produkti | Foto: Luxor Energy Strong poskrbi za takojšen dvig energije, za koncentracijo in nadzor nad svojim telesom – gibanje, govor, razmišljanje in um tako, da se učinkovito uporabi neskončna zaloga energije, ki je znotraj in okrog nas.

Ta izjemen pripravek je namenjen vsem, ki želijo na preprost in naraven način zvišati energijo v telesu na raven, ki jim je bila do sedaj nepoznana.

 

Kupi zdaj | Foto:

 


3. Balthasar Tinktura Gold Premium

Mynandika produkti | Foto: Naravna protibolečinska tinktura za ljudi z migrenami, glavoboli, zobobolom, bolečinami v ušesih, sklepih, vratu, ramenih in hrbtenici, artritisu, revmatskih obolenjih, težavami z živčnim sistemom.

Delovanje tinkture Balthasar Gold Premium je veliko močnejše in intenzivnejše, zato bolje deluje pri težjih in kroničnih boleznih ter hitrejšemu okrevanju živčnega sistema.

Zaradi edinstvene kombinacije ekstraktov medicinskih gob z drugimi zelišči na podlagi receptur dekana Ivana Mozetiča ima tinktura Balthazar širok spekter protibolečinskega delovanja, ciljno obnavlja živčni sistem, ciljno deluje tudi površinsko v primerih vnetij (izpuščaji, piki insektov), pospešuje celjenje ran in odrgnin (rane, vreznine, gnojne rane) ter ima razstrupljevalni učinek.

Kupi zdaj | Foto:

 


Preberite tudi:

Zdravje, dobro počutje
Trendi Obstaja verjetnost, da nas v jeseni doleti to
Spolnost, spolno življenje
Trendi Tako boste v postelji postali bolj vzdržljivi
Ne spreglejte