Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 1. 2018,
17.11

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Medveščak Zagreb liga EBEL Alpska liga HK Olimpija Sašo Rajsar

Četrtek, 18. 1. 2018, 17.11

6 let, 3 mesece

Sašo Rajsar iz Zagreba v Ljubljano

Olimpija dobila gorenjsko okrepitev iz lige EBEL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Sašo Rajsar | Foto HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Potem ko so v sredo pri HK SŽ Olimpija predstavili novega trenerja Jureta Vnuka, so dan zatem naznanili prvo okrepitev. Do konca sezone se jim je pridružil Sašo Rajsar, ki je prvi del sezone preživel v ligi EBEL pri zagrebškem Medveščaku.

 

Gorenjski napadalec je sezono začel v razširjenem avstrijskem prvenstvu pri Medveščaku, kjer je igral že med letoma 2009 in 2012, a v hrvaški prestolnici ni dobil dovolj priložnosti in vloge, ki si je je želel. Devetindvajsetletnik se je tako z Zagrebčani, v dresu katerih je v tem tekmovalnem obdobju naštel 39 tekem, dosegel pa štiri zadetke in prav toliko podaj, dogovoril za predčasno končanje sodelovanja in se preselil v ljubljansko Olimpijo.

"Sašo odhaja, saj si je želel, da bi igral med top šestimi napadalci, česar pa mu v tem trenutku pri Medveščaku nismo mogli omogočiti. Na njegovo mesto bomo poskušali pripeljati kakovostno okrepitev, ki bo z nami tudi v končnici, do konca sezone," je odhod slovenskega napadalca pospremil športni direktor Aaron Fox. Medveščak sicer končnice še nima zagotovljene.

Takole se je lani v Tivoliju veselil naslova državnega prvaka z Jesenicami, zdaj se je preselil k večnemu tekmecu železarjev Olimpiji. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Takole se je lani v Tivoliju veselil naslova državnega prvaka z Jesenicami, zdaj se je preselil k večnemu tekmecu železarjev Olimpiji. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Prihod so potrdili tudi pri HK SŽ Olimpija, ki poskuša zapolniti vrzeli ob poškodbah. Največja je nastala s poškodbo roke Matica Kralja.

Novopečeni očka Rajsar, ki je velik del kariere preživel na Jesenicah, tam je deloval tudi zadnje štiri sezone, je za ljubljanski klub že igral. A nikoli še ni oblekel dresa večnega tekmeca železarjev Olimpije, je pa v sezoni 2012/13 branil barve zaloške Slavije.

Ne spreglejte