GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Za "dan mladosti" bodo jugonostalgikom pripeljali Balaševića, da jim bo pel Računajte na nas

Deli na:
Za "dan mladosti" bodo jugonostalgikom pripeljali Balaševića, da jim bo pel Računajte na nas

Po lanskoletnem koncertu v ljubljanskih Križankah, ki ga je razprodal v rekordnem času, se v Slovenijo vrača eden najbolj prepoznavnih kantavtorjev nekdanjega jugoslovanskega prostora Đorđe Balašević. Verjetno ni naključje, da bo koncert prav na nekdanji dan mladosti in praznik Josipa Broza Tita - ena najbolj znanih Balaševićevih pesmi je Računajte na nas (1978), prisega Titu za mlado generacijo sedemdesetih.

Po lanskoletnem koncertu v ljubljanskih Križankah, ki ga je razprodal v rekordnem času, se v Slovenijo vrača eden najbolj prepoznavnih kantavtorjev nekdanjega jugoslovanskega prostora Đorđe Balašević. Tokrat se s koncertom Baronov Bal seli v dvorano Stožice, kjer bo nastopil 25. maja.

Balašević, ki sam sebi pogosto pravi kantavtor iz Vojvodine, slovi kot glasbenik, hkrati pa je tudi pesnik, pisatelj, igralec in režiser. Znan je po skladbah, kot so Svirajte mi jesen stiže, Dunjo moja, Neki novi klinci, Prva ljubav in Odlazi cirkus.

Medtem ko Balašević v drugih državah nekdanje skupne države polni velika prizorišča že vrsto let, v Sloveniji arenskega nastopa še ni imel. Kot so pojasnili organizatorji, je decembra razprodal arene v Zagrebu, Beogradu, pred nekaj dnevi tudi v Sarajevu. Preden bo pripotoval v Ljubljano, pa bo nastopil še v Splitu in Skopju.

Vstopnice za koncert t. i. vojvodinskega mornarja, ki bo v Stožicah nastopil natanko leto po koncertu v Križankah, bo mogoče kupiti od srede naprej. Organizatorji so ob tem še pojasnili, da je pred izidom tudi njegova nova knjiga, ki bo na željo in veliko veselje slovenskih oboževalcev prevedena v slovenščino, v njej pa bo v svojem prepoznavnem slogu govoril o svoji mladosti.

Začetek glasbene kariere 64-letnega Balaševića, ki je odraščal v Novem Sadu, sega v leto 1977, ko je postal član glasbene skupine Žetva. Pred začetkom samostojne kariere leta 1982 je bil tudi član skupine Rani mraz.