Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

nu
nu
2 21.11.2017 12:06:22

VID BELEC se je s svojim klubom vpisal v ZGODOVINO! Predsednik in navijači krivdo valijo na čarovnice

Italijanski prvoligaš Benevento ne popušča. Po zadnjem porazu s Sassuolom je stopil še stopnico višje, dosegel je rekord in se zapisal v nogometno zgodovino.

Skoraj bi se zgodilo, da od rekorda ne bi bilo nič, Benevento je namreč v drugi minuti sodniškega podaljška nedeljske tekme izenačil in ko je že vse kazalo, da bo osvojil svojo prvo točko v letošnji sezoni, je ... prejel zadetek - že 33 se jih je nabralo v njihovi mreži.

Tokrat je žogi iz mreže pobral Alberto Brignoli, sicer pa je v uvodnih krogih precejkrat klonil tudi Slovenec Vid Belec. "Položaj je zapleten," je po zadnjem neuspehu ugotavljal trener Roberto De Zerbi in takoj zatem dodal, da je bilo tako že takrat, ko je prišel v klub. "Vseeno se borimo in smo optimistični. Samo na takšen način se lahko izvlečemo," je vendarle poudaril, da ne mislijo vreči puške v koruzo.


Vendar nečesa ne morejo več spremeniti, tudi če bi po čudežu začeli zmagovati - s 13. porazom so namreč postali klub z najslabšim začetkom sezone v zgodovini petih najmočnejših lig v Evropi. Torej, poleg italijanske še angleške, nemške, francoske in španske. Še bolj zanimivo je to, da so ta neslavni rekord iz rok izmaknili Manchestru Unitedu, ki je leta 1930 sezono odprl z 12 zaporednimi porazi. Rdeči vragi so takrat z vsega eno zmago na koncu tudi izpadli iz lige.

Predsednik kluba Oreste Vigorito pozna razloge za tako slabe rezultate: "Krivi so zlobni vplivi, povezani s tem mestom. In to so čarovnice. Res je, vraževeren sem. Pa kaj potem?" Podobno razmišljajo tudi nekateri navijači, čigar podobne zapise je mogoče najti na družbenih omrežjih.

V grbu kluba je čarovnica, meščani pa zaradi hudega strahu še danes pred hišnimi vrati puščajo metlo in vrečo soli. Legenda pravi, da bi morala čarovnica, če bi prišla do hiše, najprej prešteti vse ščetine metle in vsa zrna soli, in preden bi ji to uspelo, bi se že zdanilo.

Članki iz rubrike