BOKS

Pričakuje, da bo eksplodirala

Ema Kozin nared za povratni obračun z Irais Hernandez. Slovenska boksarka bo že takoj pritisnila na Mehičanko.
Fotografija: Ema Kozin (levo) se pred revanšo z Mehičanko Irais Hernandez počuti močno kot že dolgo ne. FOTO: Cropix
Odpri galerijo
Ema Kozin (levo) se pred revanšo z Mehičanko Irais Hernandez počuti močno kot že dolgo ne. FOTO: Cropix

LJUBLJANA – Ni se še dobro polegel prah po prvem dvoboju med mlado slovensko boksarko Emo Kozin in Mehičanko Irais Hernandez, ki sta se na začudenje ljudi iz obeh taborov pred mesecem dni v Zagrebu razšli z neodločenim izidom 96:95, 95:95 in 93:97, že si bosta tekmici vnovič zrli iz oči v oči.

Na nedeljski prireditvi v Münchnu se bosta namreč udarili za šampionske pasove v supersrednji kategoriji po različicah WBF, WBU in WIBA. Kozinova se počuti dobro kot že dolgo ne. Po zahtevnih desetih rundah s strahovito Mehičanko sta s trenerjem Rudolfom Pavlinom v svojo ekipo vključila strokovnjaka za telesno pripravo Tadeja Černoša, ki je med drugimi vrhunskimi športniki sodeloval tudi s smučarskim krosistom Filipom Flisarjem.

Ema Kozin (levo) se pred revanšo z Mehičanko Irais Hernandez počuti močno kot že dolgo ne. FOTO: Cropix
Ema Kozin (levo) se pred revanšo z Mehičanko Irais Hernandez počuti močno kot že dolgo ne. FOTO: Cropix

»Po vrnitvi iz Zagreba smo opravili analizo in ugotovili, da imam oslabljeno kri, kar sta kazali nizka raven železa in povišana stopnja stresnega hormona kortizol. No, to me niti ni presenetilo, saj se mi je v tistem obdobju nabralo veliko stvari. Naporne treninge sem usklajevala s študijskimi obveznostmi na fakulteti za matematiko in fiziko, poleg tega sem poskušala še nekaj zaslužiti s počitniškim delom; moj urnik je bil takrat res natrpan,« je zaupala 19-letna boksarka iz Šmartnega ob Savi, ki ji je Pavlin po dvoboju s Hernandezovo namenil nekoliko več počitka kot običajno, da si je spet napolnila baterije.

Za nameček je imela nekoliko lažje treninge; v dobrem mesecu je, denimo, odboksala le okrog 70 rund za sparing (z Jako Hladom in Redžem Ljutićem), kar je za njene razmere res malo. Zdaj spet kipi od energije.


»Počutim se močnejšo, bolj spočito in tudi bolj zbrano. V povratnem obračunu si bom prizadevala Hernandezovo presenetiti s pritiskom in jo poskušala prisiliti, da bo boksala drugače, kot je vajena. Pričakujem, da bom, kakor pravita tudi moja trenerja Rudi in Tadej, v ringu eksplodirala,« je Kozinova trdno odločena, da bo münchenski ring zapustila kot zmagovalka. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije