Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
15. 12. 2017,
11.18

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

2

Natisni članek

Davisov pokal ATP Aljaž Bedene

Petek, 15. 12. 2017, 11.18

6 let, 4 mesece

Zdaj je tudi uradno: Aljaž Bedene spet za Slovenijo

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

2

Aljaž Bedene | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Aljaž Bedene, slovenski teniški igralec, je sporočil, da bo od prihodnjega leta spet igral za Slovenijo. Glavni razlog za to so olimpijske igre v Tokiu.

Aljažu je Mednarodna teniška zveza sporočila, da bo z novim letom lahko spet igral pod slovensko zastavo. Eden Aljaževih glavnih ciljev je, da bi leta 2020 igral na olimpijskih igrah v Tokiu, ob tem pa se je zahvalil Veliki Britaniji, kjer je živel zadnjih devet let. Aljaž, ki je zadnji dve leti igral pod britansko zastavo, je želel igrati tudi v Davisovem pokalu, a so njegovo prošnjo dvakrat zavrnili.

"V tem obdobju svoje kariere si želim igrati v Davisovem pokalu in na olimpijskih igrah, kar je bil tudi razlog za mojo odločitev." | Foto: Guliverimage/Getty Images "V tem obdobju svoje kariere si želim igrati v Davisovem pokalu in na olimpijskih igrah, kar je bil tudi razlog za mojo odločitev." Foto: Guliverimage/Getty Images

Zahvalil se jim je za vso podporo

"Posebej sem hvaležen za podporo britanske teniške zveze, ko sem se boril za nastop v Davisovem pokalu za Veliko Britanijo. To so bile moje sanje … V tem obdobju svoje kariere si želim igrati v Davisovem pokalu in na olimpijskih igrah, kar je bil tudi razlog za mojo odločitev."

"To ni bila lahka odločitev in še enkrat bi se vsem zahvalil za podporo. Veselim se, da bom prihodnje leto na turneji srečal svoje prijatelje in navijače," je na Facebooku sporočil trenutno 49. igralec sveta.

Prestop potrdili tudi pri teniški zvezi

Da bo 27-letni Ljubljančan spet igral za Slovenijo, je bilo jasno že kar nekaj časa. V zadnjih tednih je šlo samo še za formalnosti, ki pa so očitno zdaj urejene. Da bo Aljaž spet igral za Slovenijo, so potrdili tudi že na Teniški zvezi Slovenije.

Z Aljaževim prihodom bo zagotovo pridobila slovenske reprezentanca, ki nastopa v Davisovem pokalu. To je po dvanajstih letih prevzel Miha Mlakar, sicer doktor znanosti iz računalništva. Mesto pomočnika pa je prevzel Aljažev brat, Andraž.

 

Ne spreglejte