Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 8. 2018,
22.26

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

evropsko prvenstvo kvalifikacije slovenska odbojkarska reprezentanca

Sreda, 15. 8. 2018, 22.26

5 let, 8 mesecev

Poročilo s tekme Slovenija : Izrael

Za uvod zanesljiva zmaga Slovenk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Slovenija odbojka ženske | Slovenske odbojkarice so kvalifikacije začele z zmago brez izgubljenega niza. | Foto CEV

Slovenske odbojkarice so kvalifikacije začele z zmago brez izgubljenega niza.

Foto: CEV

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je kvalifikacije za evropsko prvenstvo leta 2019 začela z zmago s 3:0 (19, 23, 22) proti Izraelkam v domači dvorani Tabor v Mariboru. Prvenstvo bodo prihodnje leto skupaj gostile Poljska, Turčija, Slovaška in Madžarska.

Slovenke so v boju za svoj drugi nastop na evropskih prvenstvih zabeležile pomembno uvodno zmago nad Izraelkami, ki jih je že po prvem krogu kvalifikacij približala k želenemu cilju, drugemu mestu v skupini A, ki ekipo vodi na prvenstvo stare celine. Prve favoritinje skupine so namreč Belgijke, medtem ko imajo Islandke malo možnosti za napredovanje.

Slovenski selektor Alessandro Chiappini je v dvorani Tabor v ogenj poslal podajalko Evo Mori, korektorico Izo Mlakar, srednji blokerki Tino Grudina in Izo Mlakar, sprejemalki Anito Sobočan in Ano Marijo Vovk ter prosto igralko Majo Pahor.

Slovenke so obračun proti ekipi, ki na evropski lestvici zaseda 25. mesto (Slovenke so 27.), odprla z nekaj treme, kar se je poznalo predvsem pri sprejemih začetnih udarcev in tudi v napadih, ki so jih Izraelke zaustavile z bloki ter povedle z 8:4 in 10:6.

Fotogalerija Slovenija : Izrael (CEV/Aleš Oblak):

Fotogalerija
1 / 12

Po dobrih servisih Sobočanove so se naše odbojkarice sprostile in hitro prišle do izenačenja na 10. točki ter povedle z 11:10. Slovenke so v nadaljevanju uspešno napadale predvsem prek Planinščeve, Grudine in Mlakarjeve, pri Izraelkah sta zaključevali Anna Velikiy in Polina Malik. Ekipi sta bili na 18. točki še poravnani, nato pa so gostiteljice zaigrale zelo zbrano ter po zaslugi uspešnih zaključkov Vovkove ter dobre igre v bloku brez težav dobile niz, s 25:19.

Slovenija Izrael | Foto: CEV Foto: CEV

Zmaga v prvem nizu je dala zagon. Na začetni udarec Grudine so si namreč zagotovile vodstvo s 5:1. Sledil je padec zbranosti, tekmice so prešle v ospredje (8:7). Slovenski selektor je namesto Vovkove v igro poslal Pio Blažič, Slovenke pa so se v drugem delu niza zbrale, dobro izvajale začetne udarce ter poskrbele za še en preobrat (14:12).

Na račun napak gostij in po dobri igri Sobočanove na mreži se je razlika še povečala. Domače odbojkarice so v končnico vstopile s štirimi točkami naskoka, z 21:17, a ga zapravile, po izenačenju na 22:22 pa so Izraelke celo povedle. Grudina in Sobočanova sta Sloveniji prinesli zaključno žogo pri 24:23, izkoristila jo je prav Grudina.

Vodstvo z 2:0 je nekoliko uspavalo Slovenke

Vodstvo z 2:0 je nekoliko uspavalo Slovenke, ki v igri za menjavo niso bila prepričljiva, nasprotnice pa so uspešno zaključevale svoje protinapade za vodstvo s 6:2. Planinščeva je na mreži nato prekinila niz gostij in zatem še dobro servirala, Morijeva pa je razigrala svoje napadalke (6:7). Izraelke so sicer še enkrat ušle, na 6:10, a so jih borbene Slovenke ujele na 12. točki, ki jo je prispevala Blažičeva.

Slovenke naslednja tekma čaka v nedeljo na Islandiji. | Foto: CEV Slovenke naslednja tekma čaka v nedeljo na Islandiji. Foto: CEV

Po izenačenem nadaljevanju so naše odbojkarice še enkrat zbrano odigrale zaključek niza in povedle s 23:20 ter po bloku Mlakarjeve in Planinščeve prišle do zmag.

Slovenke bodo naslednjo tekmo odigrale v nedeljo, 19. avgusta, v gosteh pri Islandiji, od koder bodo odpotovale še v Belgijo in se v sredo, 22. avgusta, pomerile s tamkajšnjo izbrano vrsto.

Slovenija : Izrael 3:0 (19, 23, 22)

Dvorana Tabor Maribor, gledalcev 600, sodnika: Tajana Kramar Šandl (Hrvaška), Boško Milić (Avstrija).

Slovenija: Mori 3, Grudina 11, Vovk 2, Jerala, Blažič 3, Zdovc Sporer 1, Mikl, Mlakar 17, Najdič, Pintar, Sobočan 8, Bračko, Pahor, Planinšec 9.
Izrael: Velikiy 16, Dudockin, Kopilovitch, Sokolov Peham, Goffer, Lander, Malik 12, Zilberman, Matviyenko, Cohen, Chodorov 5, Marmen 3.

Preberite še:

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca
Sportal Brez presenečenja tudi v Mariboru
Matija Pleško
Sportal ACH-jevci se pripravljajo na novo sezono, motivacije ne manjka
Sportal Klobučar v Piacenzo. "S prihodom Slovenca bodo zadovoljne tudi navijačice."
Ne spreglejte