Triglav in Ankaran prvo ligo začela z remijem, Maribor slavil

Novinca v prvoligaški konkurenci Triglav in Ankaran sta se v Dravogradu razšla brez zadetkov, Maribor je premagal Aluminij.

Objavljeno
15. julij 2017 19.48
Posodobljeno
15. julij 2017 19.48
N. Gr.
N. Gr.

Dravograd/Maribor - Prvo dejanje nove prvoligaške sezone je bilo srečanje med novincema na najvišji ravni - lanski prvakom druge lige Triglavom in šele tretjeuvrščenim Ankaranom, ki je zaradi težav Kopra in Doba prišel med prvoligaše. Ankaran je imel v zadnjem času ogromno težav, da je sploh našel štadion, domače tekme bodo vsaj začasno igrali v Dravogradu na Koroškem. Zaradi organizacijskih težav je bila prva tekma zaprta za gledalce. 

Ankaran je v zadnjih dneh okrepil svojo zasedbo in v tekmo krenil bolj odločno, na začetku prvega polčasa so prevladovali na sredini igrišča, a Elvisa Đafića niso ogrozili. Nato so se zbudili tudi Triglavani in počasi začeli graditi igro, a prav tako razen nekaj polpriložnosti v napadu niso bili pretirano nevarni, prvi strelec 2. SNL v lanski sezoni Matej Poplatnik je bil odrezan od igre. 

Na začetku drugega polčasa smo spremljali podobno zgodbo, Triglav je bil boljši tekmec, a napadalci Kranjčanov niso bili dovolj zbrani pri strelih. V zadnjih 15 minutah je Triglav silovito pritisnil proti golu Ankarana, najprej je z 20 metrov nevarno ustrelil Alen Krcić, nato je po protinapadu Luka Majcen lobal vratarja Ankarana Mateja Paala, a je zgrešil vrata, kasneje je bil z glavo z neposredne bližine nenatančen še Igor Bukara. V sodniškem dodatku je Jernej Gvardjančič z glavo meril v sodnika in po vodi je splavala zadnja priložnost za zadetek na prvi tekmi nove sezone 1. SNL. Z remijem ne Triglav ne Ankaran ne moreta biti pretirano zadovoljna na uvodu v sezono. 

Maribor - Aluminij 1:0 (0:0)

Branilci naslova so za uvod v sezono v Ljudskem vrtu gostili neugodni Aluminij, ki jih je v lanski sezoni dvakrat premagal, enkrat pa remiziral z Mariborom. Tudi tokrat so gostje tekmo začeli odločno in nekajkrat resno ogrozili vrata Jasmina Handanovića, tudi mariborski napadalci so bili v zaključkih preveč nenatančni, zato se v prvem polčasu izid ni spremenil.

V nadaljevanju je bil Maribor precej boljši, v igro je prišel tudi Luka Zahović in igra v napadu je stekla. V 50. minuti je mrežo Aluminija zatresel Aleks Pihler, do konca pa bi vsaj še Gregor Bajde lahko zatresel mrežo, vratar Aluminija Luka Janžekovič pa je bil eden najboljših posameznikov na igrišču in je goste iz Kidričevega ohranjal v igri do konca. Maribor je proti neugodnemu tekmecu med dvema pomembnima evropskima tekmama dosegel zelo pomembno zmago, proti Zrinjskemu pa bo šlo med tednom spet zares. 

»Zmage smo si želeli in si jo tudi zaslužili, v drugem polčasu smo bili boljši tekmec. Zdaj bodo misli usmerjene proti Zrinjskemu, v glavi imam ogromno kombinacij, a je do tekme še nekaj dni, zato o tem kasneje,« je bil po koncu tekme zadovoljen domači trener Darko Milanič. Za Maribor se je sezona začela zelo dobro in na tribuni je bil vidno zadovoljen tudi športni direktor Zlatko Zahović, a pravi test kvalitete pomlajenega moštva Maribor čaka v Evropi.