Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 23.11.2017 17:02:13

KAKŠNA SVINJARIJA! Šesterica olimpijsko suspendiranih Rusov sme v svetovni pokal

Reuters
Potem ko je krovna olimpijska organizacija Mok nedavno prepovedala nastope na tekmah pod svojim okriljem šesterici ruskih smučarjev tekačev, ki so bili vpleteni v dopinški škandal Soči 2014, so danes Rusi dobili možnost nastopanja na tekmah svetovnega pokala, saj je Mednarodna smučarka zveza Fis odobrila začasno dovoljenje za njihove nastope.

Fis je danes sporočila, da bo začasno dovolila nastope šesterici na vseh tekmovanjih pod svojim okriljem, vključno na tekmovanjih svetovnega pokala. Pozneje bodo o morebitnih prepovedih odločali za vsakega tekmovalca posebej, pri čemer se bodo oprli na podrobnejšo analizo Moka in na usodo pritožbe šesterice na športno razsodišče Cas v Lozani.

Krovna smučarska zveza je v sporočilu za javnost še dodala, da zaradi utemeljenih skrbi preostalih tekmovalcev o nastopanju proti potencialno dopingiranim tekmecem potrjuje, da so ruski protidopinški laboratorij zdaj skladni z mednarodnim programom testiranj in da so od junija letos v testiranja vključeni vsi ruski športniki na mednarodnih tekmah. Na področju smučarskega teka so v tem času ruskim športnikom odvzeli 113 urinskih vzorcev, 25 krvnih ter 121 vzorcev biološkega potnega lista. Niso pa sporočili rezultatov teh testov.



Na Mokovem seznamu suspendiranih so Aleksander Legkov, Jevgenij Belov, Maksim Vilegžanin, Aleksej Petuhov, Jevgenija Šapalova in Julija Ivanova. Vsi so dobili doživljenjski suspenz za olimpijske igre v prihodnosti, obenem pa je Mok črtal še njihove dosežke teh tekmovalcev z iger v Sočiju.

Brez odličij srebrnega leska je ostal smučarski tekač Maksim Vilegžanin, ki ju je tedaj osvojil v preizkušnjah na 50 km in v štafeti na 4 x 10 kilometrov.

Članki iz rubrike