Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
25. 4. 2018,
9.25

Osveženo pred

5 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

2

Natisni članek

teniški globus WTA Serena Williams Marija Šarapova

Sreda, 25. 4. 2018, 9.25

5 let, 12 mesecev

Bosta Šarapova in Williamsova sploh kdaj prijateljici? #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

2

Marija Šarapova | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Marija Šarapova, ena najbolj prepoznavnih športnic na svetu, je pred kratkim razkrila, da s Sereno Williams ne bosta nikoli prijateljici. Sicer je že dolgo časa jasno, da se Rusinja in Američanka nikoli nista prav dobro razumeli.

Marija Šarapova in Serena Williams sta imeli v svoji karieri 21 medsebojnih dvobojev. Šarapovi je svojo največjo nasprotnico uspelo premagati le dvakrat. In sicer leta 2004 v finalu Wimbledona in nato še istega leta na finalnem turnirju WTA.

Kot je Šarapova zapisala v svoji knjigi z naslovom Neustavljiva: Moje življenje do zdaj, se je med njima začelo krhati po finalu v Wimbledonu, ko je Williamsova v slačilnici jokala, pozneje pa naj bi še izjavila, da nikoli več ne bo izgubila proti tisti mali prasi … V enem izmed zadnjih intervjujev je Šarapova odkrito spregovorila o njunem odnosu.

"Oba sva veliko dosegli, in to bi morali ceniti." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Oba sva veliko dosegli, in to bi morali ceniti." Foto: Guliverimage/Getty Images "Najini zgodbi sta povsem drugačni"

"Skozi vsa ta leta je bilo o najinem odnosu in rivalstvu veliko povedanega. Oba sva veliko dosegli, in to bi morali ceniti. Najini zgodbi sta povsem drugačni, vendar sva obe našli pot do  vrha. Spoštujem to, kar je dosegla," je uvodoma povedala petkratna zmagovalka turnirjev za grand slam in nadaljevala.

"Najin odnos je zelo poseben. Mislim, da je zelo profesionalen. Čudno bi bilo, če v svoji knjigi ne bi govorila o svojih največjih nasprotnicah. Veliko je avtobiografij teniških igralcev in včasih njihovi največji rivali niso omenjeni. Mislim, da je to precej čudno."

Marija meni, da ima srečo

Šarapovo, ki trenutno igra na turnirju v Stuttgartu, so vprašali, ali obstaja možnost, da bi po končani športni karieri postali prijateljici. Sibirska tigrica, kot tudi imenujejo Šarapovo, je dala (ne)pričakovan odgovor.

"Mislim, da ne. Srečo imam, da imam še iz mladosti dovolj prijateljic, in te mi zelo veliko pomenijo. Konec koncev sva bili vedno nasprotnici. Že od mladih let, ko še nisva igrali med seboj, sem čutila tekmovalnost med nama. Želela sem priti na njeno raven in jo premagati," je odkrito povedala danes 31-letna teniška igralka, ki jo je zaznamovala dopinška afera. Marija je morala zaradi jemanja zdravila meldonij počivati 15 mesecev.

V letošnjem letu je do zdaj igrala deset dvobojev, njen izkupiček pa je pet zmag in pet porazov. | Foto: Guliverimage/Getty Images V letošnjem letu je do zdaj igrala deset dvobojev, njen izkupiček pa je pet zmag in pet porazov. Foto: Guliverimage/Getty Images

Pet zmag in pet porazov

V letošnjem letu je do zdaj igrala deset dvobojev, njen izkupiček pa je pet zmag in pet porazov. Na uvodnem letošnjem turnirju na Kitajskem se je prebila do polfinala. Na uvodnem turnirju za grand slam - OP Avstralije, se je poslovila v tretjem krogu, medtem ko se je v Dohi in v Indian Wellsu poslovila že v prvem krogu.

Ne spreglejte