Ljubljanski košarkarji prvič v superpokalu lige ABA

Tekmovanje, ki je lani doživelo krstno izvedbo, bo letos med 20. in 23. septembrom v Laktaših.
Fotografija: Ljubljančanov lani v tem tekmovanju ni bilo. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Ljubljančanov lani v tem tekmovanju ni bilo. FOTO: Mavric Pivk/Delo

Ljubljana – Državni prvaki, košarkarji Petrola Olimpije, se bodo v prihajajoči sezoni pomerili tudi na superpokalu regionalne lige ABA, ki bo med 20. in 23. septembrom v Laktaših v BiH. Ob Ljubljančanih se bodo tekmovanja udeležili še Budućnost, Crvena zvezda, Cedevita, Mornar, Partizan, Zadar in gostiteljica Igokea.


Naslov brani Cedevita


Superpokal lige ABA bodo v novi sezoni izpeljali drugič, potem ko se je lani v krstni izvedbi osmerica najboljših moštev v regiji (brez prvopostavljene Crvene zvezde) pomerila v črnogorskem Baru, v finalu pa je bila Cedevita z 78:69 boljša od Budućnosti. Tedaj med udeleženkami ni bilo Petrola Olimpije, ki si je letos mesto na tekmovanju zagotovila kot sedmouvrščena zasedba minule sezone.


Zmaji s Crveno zvezdo


Enako kot lani bo superpokalno tekmovanje tudi septembra letos potekalo po turnirskem sistemu s četrtfinalom, polfinalom, (malim in velikim) finalom in dvoboji za razvrstitev od petega do osmega mesta, razpored bo znan naknadno, znano pa je že, da se bodo zmaji v četrtfinalu udarili s Crveno zvezdo.
 

Komentarji: