900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 13.05.2017 21:59:10

Riko Ribnica - Celje Pivovarna Laško 28:29 (12:14)

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 7. krogu končnice za prvaka lige NLB v gosteh premagali Riko Ribnico z 29:28 (14:12).

* Športna dvorana, gledalcev 700, sodnika: Majer (Trebnje) in Žibret ( Trbovlje).
* Riko Ribnica: Klarič, Perovšek, Leban 2 (1), Horvat, Fink 5, Grebenc 9, Knavs, Henigman 3, Skušek 3 (1), Pucelj 2, Pahulje 2, Nosan, Kovačič 1, Setnikar, Kulenović 1, Košmrlj.
* Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Gajić 1, Malus 1, Babarskas, Janc 5, Razgor, Marguč, Grošelj, Poteko, Zarabec 2, Kodrin 3, Mačkovšek 4, Mlakar 6, Žvižej 6 (2), Bečiri 1.
* Sedemmetrovke: Riko Ribnica 4 (2), Celje Pivovarna Laško 3 (2).
* Izključitve: Riko Ribnica 8, Celje Pivovarna Laško 8 minut.
* Rdeči karton: /.

Celjani so na izjemno vročem igrišču v Ribnici dosegli šesto zmago v končnici za prvaka, po pravi drami pa je zmagoviti gol v zadnji minuti prispeval Blaž Janc. Branilci prvega mesta v državnem prvenstvu imajo še vedno dve točki prednosti pred drugouvrščenimi Velenjčani, ki so pred kratkim izgubili v deželi suhe robe.



Izbranci gostujočega trenerja Branka Tamšeta so bili večji del prvega polčasa v zaostanku. V 23. minuti je znašal kar tri gole (8:11), v končnici pa so zaigrali sijajno in z dvema goloma Tilna Kodrina ter po enega Boruta Mačkovška in vratarja Ivana Gajića na velik odmor odšli z dvema goloma prednosti (14:12).

V drugem polčasu so si v 36. minuti priigrali štiri gole prednosti (19:15), lepe zaloge v golih pa jim ni uspelo zadržati. Ribničani so jim - ob podpori glasnih navijačev - vse bolj grozili in v 53. minuti - po golu Jana Grebenca - izid postavili v začetno izhodišče (26:26). Le dve minuti kasneje je omenjeni slovenski reprezentant, ki se bo poleti preselil v Velenje, gostitelje popeljal do vodstva s 27:26, v izjemno dramatični končnici pa je bilo več modrosti na strani izkušenejših Celjanov, zmagoviti gol pa je prispeval Janc.

V celjski ekipi sta bila strelsko najbolj razpoložena Žiga Mlakar in Luka Žvižej, ki sta dosegla po šest golov, v ribniški pa je Grebenc tekmo končal z devetimi zadetki.

Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu v petek, 19. maja, gostila Koper 2013, ribniška pa bo dan kasneje gostovala v Novem mestu.

Značke: rokomet, dp

Članki iz rubrike