Šport
14 ogledov

Neslavna tradicija prvakov se nadaljuje

detroit red wings Reuters
V ligi NHL sta se srečali ekipi slovenskih reprezentantov Jana Muršaka in Anžeta Kopitarja. Medtem ko je prvi zmago svojega Detroita spremljal s tribune, je bil Anže Kopitar zelo aktiven, dosegel je tudi prvi zadetek za Los Angeles Kings, vendar na koncu razočaran zapustil teren, saj je Detroit zmagoviti zadetek dosegel 4,5 sekunde pred koncem.

Potem ko so prvi trije zadetki padli v prvi četrtini – Anže Kopitar je zadel za znižanje vodstva Detroita na 2:1, so morali gledalci na naslednje dva čakati vse do zadnje minute. Prvaki iz Kalifornije so izenačili 52 sekund pred koncem, ko so iz igre potegnili vratarja Jonathana Quicka in ga zamenjali s šestim igralcem v polju, za domačine pa je zmagoviti zadetek za 3:2 zabil Jonathan Ericsson. Jimmy Howard, vratar gostov, je ubranil kar 45 strelov in je bil najboljši igralec srečanja.

"To je bila naša najboljša predstava v tej sezoni. Če bi tako igrali, bi gotovo imeli več zmag, kot smo jih dosegli," je priznal Kopitar. Los Angeles Kings nadaljujejo neslavno tradicijo prvakov, ki v ligi NHL le redko v naslednji sezoni dosežejo viden rezultat. V desetih nastopih so zabeležili tri zmage, dvakrat so igrali podaljšek in petkrat izgubili. Anže Kopitar je v devetih odigranih tekmah zbral šest točk za štiri gole in dve podaji.

Ekipe, ki so trenutno na prvih treh mestih v ligi, so zmagale na gostovanjih. Igralci Nashville Predators so izgubili z vodilno ekipo Chicago Blackhawks z 0:3, Pittsburgh Penguins so izgubili z drugouvrščenim moštvom New Jersey Devils z 1:3, tak pa je bil tudi razplet dvoboja med ekipama Buffalo Sabres in Boston Bruins; slednji je trenutno skupaj z Anaheimom tretji v ligi. V preostalih srečanjih je ekipa Columbus Blue Jackets doma klonila z Edmonton Oilers z 1:3, igralci New York Rangers pa so razveselili svoje pristaše in na svojem ledu premagali Tampo Bay Lightning s 5:1.

Liga NHL, rezultati:

Detroit Red Wings : Los Angeles Kings 3:2
Dacjuk, Brunner, Ericsson; Kopitar, Martinez

Nashville Predators : Chicago Blackhawks 0:3
Kruger 27., Toews 28., Kane 45.

Pittsburgh Penguins : New Jersey Devils 1:3
Neal 41.; Clarkson 14., 34., Kavalchuk 32.

Columbus Blue Jackets : Edmonton Oilers 1:3
Umberger 50.; Hemsky 14., Paajarvi 57., Gagner 60.

New York Rangers : Tampa Bay Lightning 5:1
Hagelin 1., 30., Callahan 16., Asham 52., Nash 60.; Lecavalier 35.

Buffalo Sabres : Boston Bruins 1:3
Ennis 39.; Marchand 28., Bergeron 48., Lucić 60.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.