Članki

MZ Hektor bo tožil varuha konkurence

14.04.2011 20:26
Čas branja: 1 min

Združenje za varovanje avtorskih pravic skladateljev in avtorjev glasbe Sazas se je na odločbo Urada za varstvo konkurence (UVK), ki Sazasu očita nepregledno delitev avtorskih honorarjev, odzvalo z napovedjo tožbe zoper UVK. Sazas je v sporočilu za javnost zapisal, da odločba UVK presega zakonske zahteve in izkrivlja določbe zakona o avtorski in sorodnih pravicah, zato bo vložil tožbo na Vrhovno sodišče in zadevo predal tožilstvu.

»Celoten postopek temelji na očitku, da naj bi Združenje Sazas delovalo netransparentno, pri čemer UVK sam pojasni, da tega pojma »netransparentnosti« zakonodaja ne ureja,« pravijo v združenju, ki ga vod Matjaž Zupan z umetniškim imenom Mz Hektor. Zupan je poudaril, da si Sazas ne želi monopolnega položaja in da ga je v tak položaj pahnil vladni urad za intelektualno lastnino, zato so sami predlagali spremembo zakona, ki bo tak položaj odpravila.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.

Preberite tudi:

18.04.2011
FINANCE
Podjetnik
Pozor! Tu vas bodo inšpektorji vseh sort letošnje poletje najbolj preverjali
Podjetnik
PodjetnikTanja Smrekar Pozor! Tu vas bodo inšpektorji vseh sort letošnje poletje najbolj preverjali 2

Zbrali smo nekaj dejavnosti in primerov, kjer lahko pričakujete največ inšpektorjev; obravnavali bodo gostinstvo in turizem, tudi gradbeništvo

Moje finance
Razno
Primož Benko in Boštjan Meglič iz Siddharte: Nažigata rock in pridno varčujeta za deževne dni
Moje finance
RaznoPrimož Benko in Boštjan Meglič iz Siddharte: Nažigata rock in pridno varčujeta za deževne dni

Bobnar Boštjan in kitarist Primož iz ­Sid­dharte sta mladim na poletni finančni šoli razkrila, da se preživljata le z igranjem v skupini. Ta se jeseni vrača na glasbene odre s svežim albumom.

FINANCE
Ste se pritožili zoper davčno odločbo? Obresti, tudi za nazaj, so ubijalske!
Finance
Tanja Smrekar Ste se pritožili zoper davčno odločbo? Obresti, tudi za nazaj, so ubijalske! 8

Če davkarija meni, da grešite, vi pa se pritožite, boste lahko plačali precej precej višje obresti, kot bi jih, če bi lepo molčali.

FINANCE
Kaj se lahko naučimo od lanskih poplav?
PRO
Finance
Finance prPRO Kaj se lahko naučimo od lanskih poplav? (PRO)

Lanske katastrofalne poplave so bile posledica hudourniških voda. V pičlih 12 urah je padla četrtina povprečne letne količine padavin, kot je pade v Pomurju.

FINANCE
Sodba v zadevi frank: kaj prinaša in ali se vam splača tožiti banko?
Finance
Aleš Perčič Sodba v zadevi frank: kaj prinaša in ali se vam splača tožiti banko? 3

Odgovarjamo na 10 vprašanj v zvezi s sodbo v zadevi švicarski frank. Glavno sporočilo je: če boste šli v tožbo zoper banko, obstaja možnost, da vam uspe. Vendar pa vas nepremišljena tožba lahko stane tudi precej denarja.

FINANCE
PMM
Občina Logatec z družbo T-2 v nadgradnjo platforme Logatec Supermesto
PRO
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostFinance prPRO Občina Logatec z družbo T-2 v nadgradnjo platforme Logatec Supermesto (PRO)

Platforma bo po besedah župana Berta Menarda služila kot centralno mesto za dostop do informacij in občinskih storitev za zaposlene na občini, občane ter obiskovalce. V prihodnosti nameravajo namreč vanjo dodati še več storitev, ki bodo olajšale komunikacijo z občino in uporabo občinskih storitev prek mobilnih ali spletnih aplikacij.