Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Mariborčani v Moskvi upajo vsaj na točko

Deli na:
Mariborčani v Moskvi upajo vsaj na točko

Foto: Bobo

Nogometaše Maribora drevi ob 18. uri po slovenskem času čaka tekma 5. kroga lige prvakov (skupina E) proti moskovskemu Spartaku.

Ekipi sta se septembra pomerili v Ljudskem vrtu in se razšli z neodločenim izidom 1:1, tokrat bo naloga na stadionu Otkritje Arena precej težja.

V skupini E sicer še ni vse odločeno. Maribor ima po visokem porazu proti Liverpoolu z 0:7 doma in 0:3 v gosteh zgolj eno točko na zadnjem mestu lestvice, a so v taboru vijoličastih še naprej optimistični. Morebitna zmaga proti Spartaku in poraz Seville proti Liverpoolu jih namreč ohranja med živimi, a se slovenska zasedba vseeno zaveda zelo težke naloge, ki je pred njo.

Z osmimi točkami je na vrhu Liverpool, Sevilla jih ima sedem, Spartak pa pet. Angleži se bodo uvrstili v spomladanski del, če zmagajo, tudi Sevillo naprej vodi zmaga, Spartaku je za obstanek dovolj že remi, Maribor pa mora zmagati in upati na poraz Seville. Štajerci bodo v primeru poraza ostali praznih rok.



Maribor se je v ponedeljek v Moskvo odpravil z lepo popotnico, saj je v petek v domačem prvenstvu doma z 1:0 premagal Olimpijo in se zavihtel na vrh prvenstvene lestvice. Predvsem napadalna igra bo vodilo tudi v Rusiji, vendar pa bo po besedah trenerja Darka Milaniča potrebno zelo paziti na obrambo. Spartak je spremenil igro, igra zelo napadalno, dela pritisk in je s svojo hitrostjo nenehno v igri naprej.

Dejstvo je, da je Spartak zelo napadalna ekipa, Nizozemec Quincy Promes in Brazilec Luiz Adriano bosta bržkone tista, na katera bo treba paziti pred golom Jasmina Handanovića. Mariborska obramba bo imela veliko dela, tudi zato, ker manjka poškodovani Aleksander Rajčević.

Tekmo bodo sodili škotski sodniki William Collum, David McGeachie in Francis Connor, stadion Spartaka sprejme 45.000 gledalcev, odprli so ga leta 2014.