Šport > Nogomet
71 ogledov

Konec za Liverpool in Real Madrid

daniel sturridge Profimedias
Real Madrid je obstal v četrtfinalu ligaškega pokala Copa del Rey. Napredovanje si je brez Jana Oblaka priigral Atlético Madrid. Juventus je v četrtfinalu Coppe Italie izločil Milan, Southampton pa je bil v League Cup usoden za Liverpool.

Juventus, vodilna ekipa italijanskega prvenstva Serie A, je v četrtinfalu pokala Coppa Italia z 2:1 premagal in izločil AC Milan. Staro damo je v 10. minuti srečanja v vodstvo popeljal Paulo Bruno Dybala, po dobrih 20 minutah igre pa je prednost podvojil Miralem Pjanić. Rossoneri so v 53. minuti znižali z golom Carlosa Artura Bacce, izid pa se do konca tekme ni več spremenil.

V povratni četrtfinalni tekmi angleškega ligaškega pokala Liverpoolu ni uspelo nadoknaditi gola zaostanka s prvega obračuna s Southamptonom. Srečanje na Anfieldu je z zadetkom v 91. minuti odločil Shane Long in svetnike popeljal v finale League Cup.

V Španiji so bile na sporedu povratne četrtfinalne tekme Cope del Rey. Atlético Madrid si je ob odsotnosti Jana Oblaka priigral napredovanje proti Eibarju. Srečanje se končalo z izidom 2:2, Madridčani pa so napredovali po zaslugi zmage na domačem Vicente Calderónu (3:0; skupni izid 5:2).

Real Madrid je po porazu na prvi tekmi proti Celti de Vigo lovil napredovanje in ostal praznih rok. Gostom je do uvrstitve v polfinale pomagal Danilo, ki je tik pred koncem prvega polčasa dosegel avtogol. V 62. minuti je izenačil Cristiano Ronaldo, napredovanje Galicijcev pa je pet minut pred koncem rednega dela potrdil Daniel Wass. V sodnikovem podaljšku je zadel še Lucas Vazquez.

Coppa Italia, četrtfinale:

NAPOLI - Fiorentina 1:0 (0:0)
Callejon 71.

JUVENTUS - AC Milan 2:1 (2:0)
Dybala 10., Pjanić 21.; Bacca 53.


League Cup, polfinale, povratne tekme:

Liverpool - SOUTHAMPTON 0:1 /0:1/
Long 90.


Copa del Rey, četrtfinale, povratne tekme:

CELTA DE VIGO - Real Madrid 2:2 /2:1/
Danilo 44./ag, Wass 85.; Ronaldo 62, Vazquez 90.

Eibar - ATLÉTICO MADRID 2:2 (0:0) /0:3/
Enrich 73., Leon 81.; Gimenez 49., Juanfran 85.

// - izid prve tekme
AB - ekipa, ki je napredovala

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.