Šport > Nogomet
40 ogledov

Bezjak tudi uradno ni več član Rijeke

Švedska - Slovenija, Roman Bezjak Profimedias
Slovenski reprezentančni napadalec Roman Bezjak bo nogometno športno pot nadaljeval v elitnem nemškem prvenstvu bundesligi v vrstah prvoligaša iz Darmstadta, SV Darmstadt 98, so danes potrdili na uradni spletni strani lilij.

Bezjak je zaradi prestopa, ta se je končal prav danes, zamudil na zbor slovenske nogometne reprezentance na Brdu pri Kranju, kjer slovensko izbrano vrsto v naslednjih dneh čakajo priprave na uvod kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018.

Bezjak se je v Nemčijo preselil iz hrvaškega prvoligaša Rijeke, kjer je bil v minuli sezoni del ekipe pod taktirko nekdanjega slovenskega selektorja Matjaža Keka. V 46 uradnih nastopih za Rijeko je zbral 26 zadetkov. Pred tem je med letoma 2012 in 2015 27-letni Korošec zastopal barve bolgarskega Ludogorca, kamor se je preselil iz Celja, za katerega je igral od leta 2007.

"To je bila vedno moja največja želja, da bi zaigral v bundesligi. Za to sem garal veliko let vsak dan. Dal bom vse od sebe, da bom uspešen z novim moštvom," je dejal Bezjak, za katerim je odličen začetek letošnje sezone, saj je za vodilno Rijeko zabil sedem golov na sedmih tekmah hrvaškega prvenstva.

Po poročanju nemškega Bilda je odškodnina za Bezjaka znašala dva milijona evrov, Radio Rijeka pa je celo poročal, da naj bi se na koncu obe strani dogovorili celo za odškodnino, ki je presegla tri milijone evrov.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.