Šport > Košarka
64 ogledov

"Zdovc bo težko naredil kaj več"

Slovenija Grčija EuroBasket Stožice Ljubljana Maljković EPA
Nekdanji selektor Slovenije Božidar Maljković bo lahko na evropskem prvenstvu spremljal delo svojih štirih učencev. Sloveniji ne daj veliko možnosti, bolj stavi na Hrvaško in Srbijo.

Legendarni srbski trener Božidar Maljković bo lahko na tokratnem EuroBasketu spremljal delo svojih učencev. Med kariero je namreč uspešno treniral Duška Ivanovića, ki bo vodil Bosno in Hercegovino, Aleksandra Đorđevića, ki bo vodil Srbijo ter Velimirja Perasovića in Jureta Zdovca, ki se bosta že nocoj pomerila na dvoboju med Hrvaško in Slovenijo. 

O slednji Šjor Božo pravi: "Slovenci bi bili z Goranom Dragićem favoriti za odličje, tako pa niso. On je srce in duša slovenske reprezentance."

"Ivanović in Zdovc bosta težko naredila kaj več, Đorđevićeva Srbija in Perasovićeva Hrvaška pa sta reprezentanci za kolajne. Hrvaška in Srbija sta si podobni po kakovosti posameznikov in tudi moči ekipe. Menim, da je Srbija sicer nekoliko psihično močnejša, navajena je zmagovati. A pravo moč reprezentanc bomo pravzaprav videli šele potem, ko bodo znani pari v izločilnih bojih," je za 24sata.hr dejal nekdanji slovenski selektor. Zdovčev predhodnik je Slovenijo pred dvema letoma na domačem EP popeljal do petega, pred štirimi leti v Litvi pa do sedmega mesta v Evropi.

Maljković se sicer ne namerava udeležiti tokratnega Eurobasketa. "Vse skupaj si raje ogledam na televiziji, saj imam tako mir. Deloval sem v številnih klubih in državah, na takšnih tekmovanjih me tu in tam nekdo želi pozdraviti, drugi me kaj sprašuje, tretji nekaj želi ... Na tak način se ne morem osredotočiti na tekmo in to mi ni všeč. No, nikoli ne veš. Morda pa me vse skupaj pritegne in si bom ogledal zaključne boje," je še dejal Maljković.

Med favorite poleg Srbije in Hrvaške uvršča še Španijo, Francijo in Grčijo. Tudi s slednjo se bo Slovenija pomerila v Zagrebu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.