Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 8. 2018,
8.31

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

teniški globus tenis

Četrtek, 9. 8. 2018, 8.31

5 let, 8 mesecev

PORTOROŽ, TURNIR ZAVAROVALNICA SAVA

Stahovski ostaja v igri za drugi zaporedni naslov v Portorožu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Sergiy Stakhovsky | Foto Sportida

Foto: Sportida

Vroči, celo tropski Portorož, gosti teniške profesionalce na turnirju ATP Challenger Zavarovalnica Slovenia Open in slovensko mladino na teniškem festivalu ter številne vzporedne dogodke. Vsi po vrsti pa se bojujejo proti visokim temperaturam, ki v večini krojijo končne rezultate.

Med kandidati za končno zmago je prvi v vrsti ne samo prvi nosilec, pač pa tudi najbolj osredotočen na končni uspeh, 32-letni Ukrajinec Sergiy Stakhovsy. Nekdanja številka 31 na svetovni lestvici ATP v zadnjih letih bolj ali manj uspešno igra na turnirjih serije challenger.

Bo prvi, ki bo zmagal drugič zapored

Turnirski uspehi na tem nivoju mu prinašajo uvrstitve, s katerimi se je denimo letos uvrstil v glavni del žreba v Wimbledonu in tam v 2. krogu klonil proti Američanu Samu Querreyu. V Portorožu je moral v torek pokazati vse, da je s 4:6, 6:3 in 6:3 premagal belgijskega kvalifikanta Christopherja Heymana, v 2. krogu pa je skorajda zdrsnil v prvem nizu, a je srečno prestal preizkušnjo uvodnega niza ter v nadaljevanju, proti Turki Altugu Celikbileku, stvari postavil na svoje mesto (7:6(2), 6:2).

Stakhovsy sploh ni vedel, da v Portorožu še nihče ni slavil dvakrat: "Res nisem vedel, da v Portorožu še nobenemu ni uspelo zmagati dvakrat. Upam, da bo meni. Vesel sem, ker sem v 2. krogu zmagal v dveh nizih, kajti igram tudi v konkurenci dvojic. To bo še zanimivo. Portorož mi je super všeč. Z menoj je družina, nekaj prijateljev in resnično uživam na slovenski obali. Je pa zelo vroče, pogoji so težki in mnogi tega ne zdržijo."

Dominik Koepfer | Foto: Sportida Foto: Sportida

Poslovil se je zmagovalec Portoroža z leta 2015

Presenetljivo je izpadel šesti nosilec in zmagovalec Portoroža leta 2015 Italijan Luca Vanni. Še bolj kot njegov predčasni odhod iz Slovenije pa odmeva uspeh 23-letnega Nemca Dominika Kopeferja, ki je v prvem krogu, po treh urah boja, premagal Nika Razborška. Očitno gre za tipičnega nemškega športnika, ki ne odneha, dokler še sveti luč na koncu predora. Razburljiv dvoboj je postregel z zanimivim tretjim nizom, kjer je Koepfer vodil s 5:4, a zaradi bojazni pred presenetljivo zmago zgrešil kar štiri zaporedne servise. Ko se je pred začetni udarec, ob prednosti s 5:4, postavil Vanni, pa se je zatresla roka skorajda dva metra visokemu orjaku. Koepfer je povedel s 6:5 in v izenačenem nizu, polnem udarcev žogic po zunanjih črtah, premagal Italijana in se veselil preboja četrtfinala.

Nemca v četrtfinalu čaka Italijan Gian Marco Moroni. Stakhovsky se bo udaril s Francozom Constantom Lestiennom, 3. nosilec Španec Menendez - Maceiras pričakuje Italijana Carusa, krvnik Toma Kočevarja Dešmana Italijan Andrea Arnaboldi pa se bo pomeril z Aldinom Setkićem iz BIH.

Izidi, 2. krog:
Sergej Stahovski (Ukr/1) : Altug Celikbilek (Tur) 7:6 (2), 6:2;
Gian Marco Moroni (Ita) : Cem Ilkel (Tur) 6:1, 6:1;
Constant Lestienne (Fra) : Nino Sardarušić (Hrv/7) 6:4, 6:2;
Aldin Šetkić (BiH) : Pavel Kotov (Rus) 6:3, 6:1;
Adrian Menendez Maceiras (Špa/3) : Lucas Miedler (Avt) 4:6, 6:3, 6:3;
Salvatore Caruso (Ita/5) : Markus Eriksson (Šve) 4:6, 6:3, 7:5;
Andrea Arnaboldi (Ita/8) : Tobias Kamke (Nem) 6:2, 1:6, 6:4;
Dominik Koepfer (Nem) : Luca Vanni (Ita/6) 4:6, 6:1, 7:5.
Novak Đoković
Sportal Mladi Grk vrgel rokavico Novaku Đokoviću, Nadal brez težav #video
Sportal "Bomba", ki jo na teniških igriščih zelo redko vidimo #video
Julia Görges
Sportal Kanadčana je dobesedno sezulo, Đoković blestel v dvojicah
Ne spreglejte