ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 26.04.2018 11:48:40

Kosmatinci izločili Toronto in napredovali v 2. krog končnice

V ligi NHL so ponoči odigrali še zadnjo tekmo prvega kroga končnice prvenstva. Hokejisti Boston Bruins so napredovali v polfinale vzhodne konference z izidom 4:3 v zmagah, potem ko so na sedmi tekmi prvega kroga na domačem ledu dvorane TD Garden s 7:4 premagali kanadske tekmece Toronto Maple Leafs.

Boston se bo za napredovanje v konferenčni finale meril s hokejisti s Floride Tampa Bay Lightning, ki so s 4:1 v zmagah izločili New Jersey Devils.

Za kosmatince je na odločilni tekmi za napredovanje gole zabilo šest različnih igralcev. Jake DeBrusk je prispeval dve gola, med strelce pa so se vpisali še Danton Heinen, Patrice Bergeron, Torey Krug, David Pastrnak in Brad Marchand.

Po dveh tretjinah je bil izid še 4:3 za goste iz Toronta, ki so povedli z dvema zadetkoma Patricka Marleauja ter zadetkoma Travisa Dermotta in Kasperija Kapanena, a se je Boston vrnil v zadnji tretjini, ko so kosmatinci štirikrat ukanili gostujočo obrambo za zmago in napredovanje v polfinale vzhodne konference.

Svoje delo je odlično opravil tudi finski vratar Bostona Tukka Rask, ki je ubranil 20 strelov nasprotnikov, v zadnji tretjini pa v celoti zaklenil vrata. Vratar Toronta Frederik Andersen je imel na svojem računu na koncu 29 obramb, a v zadnji tretjini ni bil kos silovitemu naletu Bostona.



Prvaki iz Pittsburgha Penguins, ki so s 4:2 v zmagah dobili serijo proti Philadelphia Flyers, se bodo v drugem konferenčnem polfinalu vzhoda merili z Washington Capitals, ki so s 4:2 izločili Columbus Blue Jackets.

Nashville Predators, ki so s 4:2 izločili Colorado Avalanche, se bodo v konferenčnem polfinalu zahoda merili z Winnipeg Jets, ki so s 4:1 odpravili Minnesota.

Drugega finalista v zahodni konferenci pa bo dal obračun na štiri zmage med morskimi psi iz San Joseja in novinci v elitni druščini, zlatimi vitezi iz Vegasa.

San Jose je brez poraza v prvem krogu odpravil Anaheim Ducks, Las Vegas pa je bil prav tako s 4:0 v zmagah v prvem krogu boljši od Los Angeles Kings ter slovenskega asa Anžeta Kopitarja in njegove kralje predčasno poslal na dopust.

Izid, končnica, 1. krog
- vzhod:
Boston Bruins - Toronto Maple Leafs         7:4
- Boston se je s 4:3 v zmagah uvrstil v 2. krog

* Opomba: moštva v končnici igrajo na štiri zmage.
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike