Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 7. 2017,
17.14

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

1

Natisni članek

Jasmina Maček

Petek, 28. 7. 2017, 17.14

6 let, 8 mesecev

Jasmina Maček in Tomaž Blazinšek srebrna v Bakuju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

1

Jasmina Maček | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenija je na strelskem evropskem prvenstvu v azerbajdžanskem Bakuju osvojila odličje srebrnega leska. Zanj sta poskrbela Jasmina Maček in Tomaž Blazinšek, ki sta na mešani ekipni tekmi osvojila drugo mesto.

V velikem finalu sta morala priznati premoč Jessici Rossi in Giovanniju Pellielu iz Italije, ki sta slavila z 41:39.

Slovenska strelska ekspedicija v Azerbajdžanu je po dokaj povprečnih uvrstitvah na evropskem prvenstvu vendarle dočakala svoje zvezdne trenutke, zanje pa sta dokaj nepričakovano zaslužna Mačkova in Blazinšek. Na posamičnih tekmah se jima ni izšlo - Mačkova je denimo zasedla 25., Blazinšek pa 30. mesto -, zato pa sta "eksplodirala" na današnji ekipni mešani tekmi v trapu, ki bo tudi na programu poletnih olimpijskih iger v Tokiu 2020.

Mačkova in Blazinšek sta visoko raven streljanja prikazala že v kvalifikacijah in zadela 94 od možnih 100 glinastih golobov in se nato po razstreljevanju prebila v polfinale, kjer sta po pravem trilerju osvojila prvo mesto. A pot do polfinalne zmage je bila trnova, v njej ni manjkalo dramatičnih trenutkov, po dodatnem razstreljevanju pa sta na kolena položila slovaško navezo Jana Špotakova-Marian Kovacoy z 19:18, nekoliko presenetljivo pa sta izpadla v kvalifikacijah zelo prepričljiva Španca Fatima Galvez in Antonio Bailon.

Slovensko strelsko navezo je v finalu čakal obračun z najbolj imenitnima predstavnikoma v tem športu. Jessica Rossi je denimo nosilka zlate kolajne s poletnih olimpijskih iger v Londonu 2012, še bolj znan pa je njen rojak Pellielo, ki ima v svojih vitrinah kar štiri olimpijske kolajne, od tega tri srebrnega in eno bronastega leska, ob tem pa je še nosilec zlate kolajne s svetovnega prvenstva v Limi 2013.

A slovenska dvojica se ni ustrašila imenitnih tekmecev, predvsem to velja za Mačkovo, ki je v finalu zadela kar 22 glinastih golobov, malce pa je spodletelo Blazinšku, ki je zadel zgolj 17 letečih tarč. Njuna zahodna soseda sta bila v finalu veliko bolj uravnotežena, Rossijeva je zadela 20, Pellielo pa 21 glinastih golobov in na koncu za dve točki ukanila slovensko navezo, ki je z drugim mestom priredila prvovrstno presenečenje in šokirala evropsko strelsko javnost.

V nadaljevanju evropskega prvenstva v Azerbajdžanu bodo na sporedu še preizkušnje z orožjem velikega kalibra, slovenske barve pa bodo zastopali Renata Oražem ter Rajmond Debevec, Robert Markoja in Dušan Ziško.

Ne spreglejte