Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
14. 8. 2018,
13.57

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,57

Natisni članek

Novak Đoković teniški globus Cincinnati

Torek, 14. 8. 2018, 13.57

5 let, 8 mesecev

Poglejte, kdo je med dvobojem ponagajal Đokoviću #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,57
Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Novak Đoković je v noči na torek odigral svoj prvi dvoboj na turnirju serije masters v Cincinnatiju. Po dveh nizih je premagal Steva Johnsona, a kljub zmagi ni bil zadovoljen s svojo igro.

V igri Srba smo lahko videli veliko nihanj, na trenutke je bil nekdanji prvi igralec sveta videti tudi nervozen. Predvsem v drugem nizu, ko je vodil že s 3:0, a vodstvo pozneje zapravil, tako da je na koncu odločala šele podaljšana igra. Kljub nekoliko slabši igri mnogi menijo, da je forma Novaka boljša kot pred tednom dni v Torontu, kjer se je moral posloviti v tretjem krogu.

Med dvobojem je obema igralcema ponagajala žuželka:

Zadovoljen je, da se je dvoboj končal po dveh nizih

"Nisem zadovoljen s svojim nastopom. Bila so obdobja, ko sem igral dokaj dobro, a moral bi igrati še bolje. Že prej bi moral opraviti svoje delo, ampak treba je vedeti, da se je tudi on boril. Odigral je nekaj dobrih točk, ko je bilo to najbolj potrebno. Dobro je to, da sem ostal miren in osredotočen ter da sem v podaljšani igri odigral nekaj zares dobrih točk. Na splošno mi je všeč, da sem zmagal po dveh nizih, ker je dvoboj postajal vse težji," je uvodoma povedal Đoković.

Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

"Že nekaj let poskušam"

Turnir v Cincinnatiju je za Beograjčana kot zaklet, saj mu še ni uspelo zmagati. Do zdaj je že štirikrat igral v finalu, a vedno izgubil. Nazadnje je v finalu igral leta 2012, ko ga je premagal Roger Federer.

"Že nekaj let poskušam zmagati v Cincinnatiju, a so pogoji tukaj precej drugačni. Upam, da bom iz dneva v dan napredoval in dosegel raven, ki si jo želim. Tukaj ni lahkega načina za napredovanje. Delo je naporno in biti moraš pameten," je dodal zmagovalec letošnjega Wimbledona.

Novak je v letošnji sezoni igral na enajstih turnirjih, zmagal pa je le na enem, v Wimbledonu. Mu bo v Cincinnatiju uspelo v enajstem poskusu?

Ne spreglejte