Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 30.04.2017 08:06:26

Nejevoljni in razjarjeni Darko Milanič: Zakaj takšne menjave? Zakaj Aleš Mertelj? Povem vam ...

Grega Wernig
Trener Maribora Darko Milanič je bil po večnem derbiju precej slabe volje.

Strateg Maribora Darko Milanič je v zadnjih dneh zelo slabe volje. Zakaj? Ne vemo. S svojimi varovanci bo osvojil naslov državnega prvaka, a namesto da bi zaradi tega prekipeval od energije in širil dobro voljo, je Primorec povsem drugačen. Slabe volje je bil že na novinarski konferenci pred večnim derbijem, nič drugače ni bilo niti po njem.


"Imeli smo drugačno željo, drugačen načrt, vendar se je izšlo tako, da nismo uspeli zadeti. Odigrali smo tekmo, v kateri smo res poskušali tekmo zmagati. Od prve minute naprej. Nasprotnik je po tistih trenutkih, ko smo mi zgrešili 'zicerje' začutil priložnost. Mi smo se, ko smo poskušali napadati, mogoče malce bolj energijsko porabili in zato je bil tekmec v zadnjih trenutkih tekme relativno nevaren. Fantje so tekmo oddelali zelo pošteno. Žal nismo zadeli in zmagali. Potrebujemo še točko, da osvojimo naslov. Generalno smo bili tokrat na tekmi z Olimpijo boljši tekmec. Olimpija pa ima v zadnjem času neko svojo identiteto na igrišču in je ni lahko premagati," je nekako svoje prve misli strnil mrki Milanič.

Primorski strateg je, kot je to pri njem že v navadi, znova zelo pozno menjal, prvo menjavo je opravil šele v 79. minuti. Ko smo ga povprašali, zakaj takšna odločitev, je bil zelo odrezav. "Dobro smo bili videti," je pojasnil. Na vprašanje, zakaj je potem v igro poslal Aleša Mertlja, glede na to, da je potreboval zmago za naslov državnega prvaka, Mertelj pa je seveda defenzivni vezist, je bil znova kratek: "Zato, ker je bil Pihler fizično izčrpan." Ker vnovič priložnosti ni dobil Gregor Bajde, nas je seveda zanimalo, ali Milanič nanj ne računa. Spet je bil nekdanji branilec slovenske reprezentance kratek: "Računam, tu je. Tako kot drugi."

Članki iz rubrike