klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

STA
STA
0 21.07.2017 17:50:07

Matej Žagar konec tedna v Cardiffu

Matej Žagar je zadovoljen odšel iz Terenzana v smeri Danske.
Borut Cvetko/mediaspeed.net
V soboto bo v valižanskem Cardiffu na sporedu dirka za VN Velike Britanije. Veličastni stadion Millennium ali stadion Kneževine Walles, kot ga tudi imenujejo po novem, bo kot vrhunec sezone gostil šesto od dvanajstih dirk letošnje sezone v spidveju, na dirki pa bo nastopil tudi slovenski adut Matej Žagar.

Na zadnji dirki v danskem v Horsensu je nastopil odlično, z malo več sreče bi lahko prvič letos nastopil tudi v velikem finalu, a tudi petemu mestu in enajstim točkam se ne gleda v zobe. Sledil je premor, v katerem so vozniki najboljših držav nastopili v ciklusu svetovnega ekipnega prvenstva, Žagar pa je med tem izkoristil nekaj dni za oddih na morju in dirkanje v švedski profesionalni ligi. Tam se je obakrat odrezal zelo dobro, enkrat je dirko končal z maksimumom, v drugo pa z dvanajstimi privoženimi točkami, a žal tudi padcem, pri katerem si je poškodoval obe zapestji.

"Obe zapestji me kar pošteno bolita, ampak ne bi smelo biti težav, kljub temu, da gre za precej tehnično progo in oval, ki mi načeloma kar ustreza," je pred treningom povedal Žagar, ki se še vedno trudi za preboj v prvo osmerico, ki si bo na koncu zagotovila nastop v sezoni 2018: "Upam, da bodo tudi motorji delovali, kot si želim in bomo našli prave nastavitve za tokratni nastop."



Pred dvema letoma je Žagar v Cardiffu osvojil šesto mesto, dve zmagi in deset točk, lani pa se mu je nastop v polfinalnih vožnjah izmuznil le za točko, saj je z eno zmago in osmimi točkami končal na nehvaležnem devetem mestu. Upanje, da bi letos na stadionu, ki sprejme 74.500 gledalcev, ponovno osvojil veliko število točk in po možnosti celo letošnji prvi nastop v velikem finalu, pa je realno tudi zaradi zadnjih dobrih nastopov našega multi prvaka.

Trenutno si skupno vodstvo delita Avstralec Jason Doyle in Poljak Patryk Dudek, Žagar pa na enajstem mestu za osnovno željo, najboljšo osmerico pred sobotnim nastopom zaostaja za devet točk. Žreb je Žagarju določil stezno številko 13, kar pomeni, da bo na tej ozki progi v rednem delu dirke dvakrat startal iz pozicije A, torej ob povsem notranjem robu ovala.

Značke: speedway, sta

Članki iz rubrike