ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 21.06.2018 16:26:14

Spet na delu VAR! Avstralci ostajajo v igri, Danci bližje osmini finala

Reuters
Danska in avstralska nogometna reprezentanca sta se v 2. krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v Samari razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

Danska - Avstralija 1:1 (1:1)
* Arena Samara, gledalcev 40.727, sodniki: Mateu, Cebrian in Diaz (vsi Španija).
* Strelca: 1:0 Eriksen (7.), 1:1 Jedinak (38./11 m).
* Danska: Schmeichel, Dalsgaard, Kjaer, Christensen, Stryger Larsen, Schöne, Eriksen, Delaney, Poulsen (od 58. Braithwaite), N. Joergensen (od 68. Cornelius), Sisto.
* Avstralija: Ryan, Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich, Jedinak, Mooy, Leckie, Rogić (od 82. Irvine), Kruse (od 68. Arzani), Nabbout (od 75. Jurić).
* Rumena kartona: Poulsen, Sisto.
* Rdeči karton: /.

Za Dance je zadel Christian Eriksen (7.), za Avstralce pa Mile Jedinak (38./11 m). Na drugi tekmi skupine C se bosta ob 17. uri v Jekaterinburgu pomerila Francija in Peru.

Danci so preživeli obračun z Avstralci in prišli do četrte točke na SP v Rusiji, predvsem po zaslugi zgodnjega zadetka Eriksena. Sicer pa so bili Avstralci odločnejši, imeli večino tekme pobudo, a primanjkovalo je pravih priložnosti. So pa zato še drugič na tem prvenstvu do zadetka prišli s pomočjo tehnologije VAR, ki jim je prinesel tudi prvo točko, s katero so ostali v igri za osmino finala.



V prvem polčasu so Danci hitro povedli. V sedmi minuti je Nicolai Joergensen na robu kazenskega prostora žogo lepo oddal na svojo desno do Christiana Eriksena, ki je z močnim strelom iz prve zadel za 1:0. Tako je še enkrat več potrdil, da je ključni mož danske vrste, med drugim je bil na zadnjih 15 tekmah neposredno vpleten v 18 danskih golov (13 golov, pet podaj).

Danci so imeli v 24. minuti še eno priložnost prek Joergensena, ki je zgrešil s strelom z glavo iz bližine, v 41. minuti pa je Trent Sainsbury žogo nespretno preusmeril proti lastnim vratom, a je Mathew Ryan posredoval na golovi črti.

Čeprav Avstralci niso imeli toliko priložnosti, pa so bili večji del polčasa tisti, ki so narekovali ritem, že v peti minuti so zagrozili prek Mathewa Leckieja, ki je po kotu z glavo žogo poslal čez vrata.

V 38. minuti pa so tudi zasluženo izenačili. Žoga je v kazenskem prostoru v roko zadela Yussufa Poulsena, po pregledu z VAR pa se je sodnik odločil za najstrožjo kazen, ki jo je zanesljivo izvedel Mile Jedinak.

V uvodu drugega polčasa je pri Dancih novo priložnost zapravil Pione Sisto s slabih 15 metrov, zatem pa so bili Avstralci tisti, ki so bolj pritiskali in v 71. minuti znova zagrozili, ko je od daleč poskusil Aaron Mooy, a bil malce premalo natančen, malce zatem pa je strel Toma Rogića ustavil Kasper Schmeichel.

Na drugi strani je v 72. minuti Sisto z 20 metrov za dober meter zgrešil avstralska vrata, pri "socceroos" pa je v 79. minuti s strelom z glavo znova zgrešil Leckie. To pa je bilo tudi zadnje nevarnejše dogajanje na tekmi.

Značke: nogomet, sp, avstralija, danska

Članki iz rubrike