Članki

Kobal: Prižigamo svečo v spomin kulturnega ministrstva

"Za nič kaj rožnato politično in družbeno klimo v državi so sokrivi tudi volivci, ker so z volilnim lističem izvoljenim dovolili nespodobno početje," pravi igralec Boris Kobal
Avtor
avtor
05.02.2012 17:54
Čas branja: 1 min

id-MN09_odk_evrop_par.1190896096

V počastitev slovenskega kulturnega praznika je popoldne v Spodnji Slivni potekala tradicionalna prireditev s kulturnim programom. Slavnostni govornik igralec Boris Kobal je bil kritičen do politikov, ki spreminjajo politične barve glede na razmerje moči. Prav tako se ne strinja z ukinjanjem samostojnega ministrstva za kulturo poroča spletno Delo.

"V času osamosvajanja Slovenije smo vsi verjeli, da je kultura absolutni in najpomembnejši faktor naše samostojnosti in razpoznavnosti. Od Trubarja dalje je bilo tako, smo mislili ali so nam pa to le trobili. Danes pa prižigamo svečo v spomin na preminulo kulturno ministrstvo. Potrebno bi bilo razglasiti kulturni molk," je prepričan Kobal.

Politiki se prodajajo različnim opcijam

Poudaril je tudi, da so za nič kaj rožnato politično in družbeno klimo v državi sokrivi tudi volivci, ker so z volilnim lističem izvoljenim dovolili nespodobno početje. Kritičen je bil do politikov, ki spreminjajo politične barve glede na razmerje moči.

"Danes se proda eni opciji, potem pa v isti sapi ugotovi, da mu druga ponuja celo zunanje resorje in, evo ga junaka, je že prodan. Ampak to naredi samo zato, ker tako zelo ljubi Slovenijo," je povedal.

V okviru kulturnega programa je nastopil moški pevski zbor Geoss, zbrani pa so ob tej priložnosti z minuto molka počastili spomin na lani umrlega očeta Geossa Petra Svetika, je še poročalo spletno Delo.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Manager
Izpoved nekulturnega in manjvrednega prodajalca
FINANCE
Kaj se lahko naučimo od lanskih poplav?
PRO
Finance
Finance prPRO Kaj se lahko naučimo od lanskih poplav? (PRO)

Lanske katastrofalne poplave so bile posledica hudourniških voda. V pičlih 12 urah je padla četrtina povprečne letne količine padavin, kot je pade v Pomurju.

FINANCE
Manager
Predvolilna sezona: kako bodo objave na Facebooku, Twitterju in Instagramu vplivale na volilni izid
Manager
ManagerNataša Koražija Predvolilna sezona: kako bodo objave na Facebooku, Twitterju in Instagramu vplivale na volilni izid 1

Za koga je Instagram, za koga Twitter ali Facebook, koliko so politiki spretni in koliko priljubljeni ter koliko je to pri nas sploh pomembno za volilni izid

FINANCE
Volitve med sikofanti in razumom
Finance
Matej Avbelj Volitve med sikofanti in razumom 16
FINANCE
Ustavimo norijo!
Finance
Matej Avbelj Ustavimo norijo! 11
FINANCE
IKT
Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!
IKT
SPLETNO POSLOVANJE
IKTFinance PRO Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!

Z izborom želimo ozaveščati o pomenu in koristih digitalizacije medpodjetniškega poslovanja ter predstaviti slovenske dobre prakse spletnega poslovanja na področju B2B