Prvak lige ABA z rekordnim številom trojk zasul Baskonio

Alen Omić ob prvi zmagi Budućnosti v košarkarski evroligi zgolj statist. Real Madrid zmagal še sedmič.
Fotografija: Italijana v istanbulski zasedbi Luigija Dantomeja so košarkarji Olympiakosa s tršimi prijemi ustavili, toda pozabili na svojega rojaka Kostasa Slouskasa, ki je bil ključni gostujoči mož za turško zmago. FOTO: eurolegue.net
Odpri galerijo
Italijana v istanbulski zasedbi Luigija Dantomeja so košarkarji Olympiakosa s tršimi prijemi ustavili, toda pozabili na svojega rojaka Kostasa Slouskasa, ki je bil ključni gostujoči mož za turško zmago. FOTO: eurolegue.net

Budućnost je naposled ujela prvo zmago v košarkarski evroligi v tej sezoni. Prvak lige ABA je v 7. kolu pred svojimi navijači prepričljivo s kar 15 točkami razlike premagal baskovsko Baskonio. Le točko je moštvo iz Podgorice ločilo od stotice ali kakšna točka več nekdanjega slovenskega reprezentanta Alena Omića. Bošnjak pod košema ni bil najbolj razpoložen za igro, saj je v slabih desetih minutah dosegel le dve točki in sila skromno statistiko dopolnil le še z asistenco. Zato pa je črnogorsko moštvo postavilo nov rekord evrolige. Doseglo je kar 21 trojk in dve več od dosedanjih rekorderjev, italijanske Siena in Barcelone.

Najbolj vroče in napeto je bilo v Atenah, kjer sta se pomerila finalista iz leta 2017 Olympiakos in Fenerbahče. Pred 9000 domačimi navijači v dvorani Miru in prijateljstva je bila srečnejša gostujoča zasedba iz Istanbula, ki je v zadnji četrtini nadomestila zaostanek treh točk in zmagala za točko – 73:72.

Branilec naslova Real Madrid je težje od pričakovanj strl Himki za sedmo zmago v nizu. Klemen Prepelič je igral dobro minuto in enkrat vrgel na koš, Anthony Randolph pa je dosegel 9 točk v slabih 19 minutah.

Izidi 7. kola – Budučnost Podgorica : Baskonia Vitoria 99:84 (Jackson 24, Clark 20, Omić 2, met za dve 1:2, asistenca v 10 minutah; Šengelia 16), Darušafaka : Olimpia Milano 92:98 (Eric 16, James 21, Micov 20), Olympiacos : Fenerbahče 72:73 (Papanikolaou 18; Slouskas 20, Kalnić 16), Real Madrid : Himki (Carroll 15, Causeur 13, Randolph 9 točk, 6 skokov in asistenca v 19 minutah, Prepelić 0, met za dve 0:1 v 1,13 minute; Crocker in Gill po 16)

Petek: Efes – Panathinaikos, Žalgiris – Barcelona, Bayern – CSKA, Gran Canaria – Maccabi.

Vrstni red: Real Madrid 7:0, Fenerbahče 6:1, CSKA po 6:0, Fenerbahce in Olimpia Milan po 5:2, Panathinaikos, Barcelona in Efes po 4:2, Olimpiakos 3:4, Bayern in Žalgiris po 3:3, Baskonia 2:5, Himki, Budućnost in Darušafaka po 1:6, Maccabi in Gran Canaria po 1:5.

Komentarji: