Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 5. 2017,
14.25

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Ajax Amsterdam Manchester United Liga Europa UEFA Aleksander Čeferin

Torek, 23. 5. 2017, 14.25

6 let, 7 mesecev

Uefa

Finale evropske lige kljub bombnemu napadu v Manchestru po programu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Nyon Uefa | Foto Reuters

Foto: Reuters

Evropska nogometna zveza je po bombnem napadu na koncertu v Manchestru, ki je zahteval 22 smrtnih žrtev, sporočila, da bodo finale evropske lige v sredo v Stockholmu med Manchester Unitedom in Ajaxom izpeljali po programu. Na željo rdečih vragov danes v Stockholmu ne bo novinarske konference s trenerjem Uniteda Josejem Mourinhom.

"Že več mesecev sodelujemo s švedsko policijo, saj se zavedamo, da je teroristični napad ena od nevarnosti, ki jih moramo upoštevati. Po dogodkih, ki so se v švedski prestolnici zgodili aprila letos, smo se dodatno posvetili tej temi. V tem trenutku ne razpolagamo z nobenimi pokazatelji, da je finale v Stockholmu morebitni cilj terorističnega napada," je v sporočilu za javnost zapisala Uefa.

Vodstvo Uefe je pretreseno nad dogodki v Manchestru, mestu, kjer je doma finalist evropske lige. | Foto: Reuters Vodstvo Uefe je pretreseno nad dogodki v Manchestru, mestu, kjer je doma finalist evropske lige. Foto: Reuters

Organizacija s predsednikom Uefe Aleksandrom Čeferinom na čelu se je oglasila že zgodaj zjutraj, ko je navedla, da je pretresena zaradi dogodkov v Manchestru ter da sočustvuje z žrtvami in družinami prizadetih v bombnem napadu, ki je zahteval 22 žrtev, več kot 50 ljudi pa je bilo poškodovanih.

Finale evropske lige bo v sredo ob 20.45. Glavni sodnik bo Slovenec Damir Skomina, ki mu bodo pri deljenju pravice pomagali rojaki, pokal zmagovalcu evropske lige pa bo izročil predsednik Čeferin.

Rdeči vragi trenirali v Manchestru, Ajax bo preizkusil zelenico na Friends Areni

Jose Mourinho danes na Švedskem ne bo na voljo predstavnikom sedme sile. | Foto: Reuters Jose Mourinho danes na Švedskem ne bo na voljo predstavnikom sedme sile. Foto: Reuters Tabor Manchester Uniteda je po tragičnem bombnem napadu na koncertu ameriške pevke Ariane Grande na Uefo naslovil prošnjo za odpoved današnje novinarske konference. Krovna zveza je prošnji ugodila, tako da se trener Jose Mourinho danes v Stockholmu v znak spoštovanja do žrtev tragedije ne bo predstavil predstavnikom sedme sile.

Rdeči vragi so zadnji trening pred finalom opravili v svojem pripravljalnem središču Carrington, zaradi poostrenih varnostnih ukrepov pa so zaprte vse turistične točke v mestu, tudi štadion Old Trafford in klubski muzej.

Ajax bo preizkusil zelenico štadiona Friends Arena v Stockholmu ob 19.30, pred tem pa bodo pred mikrofone stopili trener Peter Bosz ter njegova izbranca Davy Klaassen in Lasse Schöne.

Ne spreglejte