Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 11. 2017,
19.55

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

plavanje Tjaša Oder Katja Fain

Nedelja, 19. 11. 2017, 19.55

6 let, 5 mesecev

V dvoboju dneva Odrova pred Fainovo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Tjaša Oder | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Drugi dan Špelinega in Vesninega memoriala v Kranju sta z izrednim dvobojem na 400 m prosto zaznamovali Ravenčanka Tjaša Oder in Mariborčanka Katja Fain. V končnici je bila 26 stotink sekunde boljša izkušena Korošica.

Uvodna četrtina tekme je pripadla nadarjeni Fainovi, nato pa se je začel lov Ravenčanke, dobitnice brona na zadnjem EP lani v Londonu na 800-metrski razdalji. Odrova je pokazala, da je v vodi preplavala več kilometrov in dvignila več uteži ter vztrajno zmanjševala prednost, ki pa jo je Fainova na vsakem obratu vnovič nekoliko zvišala. Odločil je finiš, ki ga je v svoj prid odločila izkušenejša tekmovalka ter dosegla tudi najboljši izid tekmovanja.



"Če bi bila boljša, bi ji seveda morala čestitati"

"Mislim, da nam take tekme manjkajo. Res sem vesela, da je na 200 in 400 m prosto močna konkurenca. Škoda, da Katja ni nastopila še včeraj na 800 m prosto, da bi se udarili še tam, saj bi dosegla še nekaj boljši izid. Take tekme so najlepše, saj ne popustiš in res je bilo fajn," je po tekmi menila zmagovalka in priznala, da je v zmago vložila vso energijo. "Če bi bila boljša, bi ji seveda morala čestitati." Kot cilj na bližnjem EP je izpostavila finale na 800 m prosto in osebni rekord na 400 m prosto.

"Bilo je težko, predvsem na drugi polovici proge"

Mlada Fainova povsem zadovoljna s porazom ni bila. "Po naravi sem borbena. Seveda pa sem vesela osebnega rekorda. Bilo je težko, predvsem na drugi polovici proge, saj sem še vedno nekoliko utrujena in morda sem tudi zato nekoliko prepočasi začela," je tekmo ocenila mlada Štajerka, z dosežkom 4:07,69 deseta Slovenka, ki je 400 metrov preplavala v manj kot štirih minutah in 10 sekundah, z osmega mesta večne lestvice pa je zrinila Saro Isaković.

Katja Fain je bila vesela osebnega rekorda. | Foto: Vid Ponikvar Katja Fain je bila vesela osebnega rekorda. Foto: Vid Ponikvar

"Rezerve za EP na Danskem so velike"

Še en enkrat je odhod na Dansko z dosežkom 1:06,88 na 100 m prsno potrdila Tjaša Vozel, ki je tudi na tej razdalji dosegla normo. "Cilj je bil izid pod 1:07, s čimer lahko rečem, da sem na tekmi dosegla, po kar sem prišla. Samo plavanje pa je bilo povprečno, obrati so bili katastrofalni in rezerve za EP na Danskem so velike," je po tekmi povedala izkušena Zasavka, ki že dolgo trenira na Gorenjskem.

Drugo mesto je osvojila Tina Čelik iz kranjskega Triglava, ki v drugem delu ni bila kos nasprotnici iz mestnega konkurenčnega kluba.

Čelikova je ob tem zmagala še na 50 m delfin, kjer je bila boljša od Ravenčanke Janje Šegel, na 100 in 400 m mešano, na daljši razdalji z osebnim rekordom, je bila najboljša plavalka Ljubljane Tara Vovk, na 200 m hrbtno Ravenčanka Janja Jamšek, ob koncu dneva na 100 m prosto pa že omenjena Šeglova.

Bau se je odločil za dober trening

V moški konkurenci je po pričakovanjih z dosežkom 3:51,72 na 400 m prosto izstopal Fužinarjev Martin Bau, ki se je odločil za dober trening, saj je takoj nato plaval še na 200 m delfin ter dosegel še drugo zmago. Za še drugi mladinski rekord je poskrbel Ilirijan Anže Ferš Eržen z zmago in dosežkom 1:57,26 na 200 m hrbtno. David Mihalič iz Olimpije in Pirančan Marcel Primožič sta bila najhitrejša na 400 m mešano oz. 100 m prosto.

Ne spreglejte