Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
1 24.06.2018 16:16:25

Nogomet prihaja domov, pravijo evforični Angleži

Reuters
Angleška nogometna reprezentanca je v 2. krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v Nižnjem Novgorodu premagala Panamo s 6:1 (5:0) in si tako kot Belgija že zagotovila osmino finala. Belgijci so v 2. krogu skupine G že v soboto premagali Tunizijo s 5:2 (3:1).

* Stadion Nižnji Novgorod, gledalcev 43.319, sodniki: Grisha (Egipt), Achik (Maroko) in Ahmed (Sudan).
* Strelci: 1:0 Stones (8.), 2:0 Kane (22./11 m), 3:0 Lingard (36.), 4:0 Stones (40.), 5:0 Kane (45./11 m), 6:0 Kane (62.), 6:1 Baloy (78.).
* Anglija: Pickford, Walker, Stones, Maguire, Trippier (od 70. Rose), Henderson, Young, Lingard (od 63. Delph), Loftus-Cheek, Sterling, Kane (od 63. Vardy).
* Panama: Penedo, Davis, Escobar, Torres, Murillo, Gomez (od 69. Baloy), Godoy (od 64. Avila), Cooper, Rodriguez, Barcenas (od 69. Arroyo), Perez.
* Rumeni kartoni: Loftus-Cheek; Cooper, Escobar, Murillo.
* Rdeči karton: /.

Angleški nogometaši so brez težav opravili tudi drugi test na SP v Rusiji. Po zmagi nad Tunizijo so danes povozili skromno Panamo, debitantko na SP, in si tako kot Belgijci zagotovili nastop v izločilnih bojih. V zadnjem krogu bosta Anglija, ki je dosegla zanjo rekordno število zadetkov na eni tekmi SP, in Belgija obračunali za prvo mesto v skupini. Panama in Tunizija pa se po skupinskem delu poslavljata od mundiala.


Angleži so po pričakovanju že v prvem polčasu odločili zmagovalca. V mrežo Paname, ki je bila v tem delu igre najnevarnejša v 16. minuti, ko je Edgar Barcenas sprožil malce premalo natančno s slabih 20 metrov, so nasuli kar pet zadetkov.

Že v osmi minuti je z glavo zadel John Stones, ki je ostal sam po podaji Kierana Trippierja iz kota z desne strani. V 22. minuti je Fidel Escobar v kazenskem prostoru nepravilno ustavil Jesseja Lingarda, sledila je enajstmetrovka, ki jo je zanesljivo z močnim strelom unovčil Harry Kane. To je bila prva uspešno izvedena najstrožja kazen Angležev po SP 2002, ko je David Beckham zadel proti Argentini.

V 36. minuti je Lingard povišal na 3:0 z lepim strelom z 20 metrov, ko je žogo od prečke poslal v mrežo, štiri minute pozneje je svoj drugi zadetek na tekmi dosegel Stones, ki je prišel do odbite žoge v bližini gola in jo poslal pod prečko, tik pred koncem polčasa pa je Kane unovčil še eno enajstmetrovko za 5:0.

Kane je svoj peti gol na prvenstvu, s katerim je prevzel vodstvo na lestvici strelcev, dosegel v 62. minuti, takrat pa s precej sreče, saj je Ruben Loftus-Cheek streljal malce z desne s slabih 20 metrov, žoga pa je nato v nogo zadela Kana, spremenila smer in končala v mreži za 6:0. Kane je tako postal tretji Anglež s "hattrickom" na tekmi svetovnega prvenstva, pred tem je to uspelo Geoffu Hurstu v finalu 1966 in Garyju Linekerju leta 1986.

V 73. minuti je z volejem za malce zgrešil Jordan Henderson, tri minute zatem pa je na drugi strani po kotu iz bližine premalo natančno meril Roman Torres. Je pa Panama do svojega prvenca na svetovnih prvenstvih prišla v 78. minuti, ko je Felipe Baloy unovčil podajo Ricarda Avile s prostega strela in z nogo s slabih desetih metrov znižal zaostanek na 1:6.

Značke: nogomet, sp

Članki iz rubrike