mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Obraz POP TV prihaja v Slovenijo na počitnice!

16. 10. 2018; 09.15
Avtor: K.M./T.P.
Tereza Poljanič

Tereza Poljanič foto: Marko Vavpotič, M24.si

Po življenju na Novi Zelandiji je zdaj napočil čas tudi za domovino!

V nedeljo se na male ekrane vrača kuharska oddaja o zdravi in uravnoteženi prehrani Zdravo, Tereza. V tretji sezoni pa se bo simpatična Tereza Poljanič vrnila ravno v svojo domovino in skozi oddaje poizkušala predstaviti zdravo, enostavno in tradicionalno kulinariko naše dežele. "Tretjo sezono smo skupaj s predprodukcijo delali devet mesecev – kot za enega otročička. Za oddajo sem prečesala celo Slovenijo. Veliko informacij sem dobila od ust do ust, potem pa sem šla pogledat, če ustreza moji oddaji. Samo snemanje je trajalo celo poletje, postprodukcija pa še dodaten mesec in pol," nam je o ustvarjanju sezone, ki že to nedeljo prihaja na male ekrane, zaupala Tereza. Ob tem priznava, da ima sama dva domova, Slovenijo in Novo Zelandijo. "V Sloveniji so moje korenine, Nova Zelandija pa mi je dala neki občutek sebe, nek pogum, da se vse da narediti, če se to spraviš delati in posledično, da sem postavila na lastne noge."

Tereza bo sicer v Sloveniji ostala še do začetka decembra, vsem ljubiteljem njene kulinarične filozofije pa pripravlja še vsaj eno presenečenje.Kakšno? "Čaka me tudi delo na tretji knjigi, tokrat o Sloveniji, ki naj bi luč sveta ogledala konec novembra." 

Tereza Poljanič foto: Marko Vavpotič, M24.si

Kaj pa pravi o tretji sezoni priljubljene oddaje? "Nisem si predstavljala, koliko skrivnosti ima Slovenija, da skriva toliko odličnih superživil, ki jih imamo skoraj pred našim nosom. Vesela sem, da sem imela priložnost spoznati toliko čudovitih ljudi, ki Slovenijo bogatijo s prepričanjem, da lahko vsi razmišljamo, pridelujemo in podpiramo ekološko ter biodinamično. Res je, da do tega vodi trnova pot, vendar imajo vsi moji gostje v oddaji skupno rdečo nit – vrnitev k naravi in prepričanje, da skrb za našo zemljo pomeni zdravo rast za človeka in generacije za nami. Naučili so me, kako pripraviti klasične tradicionalne slovenske jedi; od ajdovih žgancev, tolminske frike do briškega toča. Znanje, ki sem ga pridobila s tretjo sezono, je neprecenljivo in lahko rečem, da sem se na novo do ušes zatreskala v svoj dom."

prejšnji članek
Klemen v hudih skrbeh za ljubo psičko
Svet slavnih
Klemen v hudih skrbeh za ljubo psičko
naslednji članek
Reka ljubezni: Takšen je bil Jan kot najstnik
Svet slavnih
Reka ljubezni: Takšen je bil Jan kot najstnik