Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 12. 2017,
2.01

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

boks Ema Kozin

Sobota, 16. 12. 2017, 2.01

6 let, 4 mesece

Bojevita slovenska princesa položila še dvanajsto tekmico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Ema Kozin | Foto STA

Foto: STA

Komaj 19-letna slovenska boksarka Ema Kozin je sinoči v Banjaluki dobila že svoj 12. poklicni dvoboj. Madžarsko nasprotnico Doro Tolar je premagala v tretji rundi s tehničnim nokavtom in osvojila še naslov svetovne prvakinje ameriške verzije Wiba.

Kozinova ima po dvanajstih poklicnih dvobojih v lasti že štiri šampionske pasove srednje kategorije (do 72,6 kilograma). Poleg naslova mednarodne prvakinje verzije WBC (World Boxing Council) je še svetovna po verzijah WBU (World Boxing Union), WBF (World Boxing Federation) in zdaj še Wibo (Women's International Boxing Association).

To je šele začetek

"Srečna, srečna, srečna sem! Včeraj mi je uspelo to, o čemer sem poprej lahko le sanjala," pa je nekaj ur po dvoboju prek družabnih omrežij sporočila 19-letna Ljubljančanka z vzdevkom "Princesa" (The Princess) in se že ozrla v prihodnost: "Zavedam se, da so vsi ti uspehi le začetek in velika motivacija za nadaljnje delo, ki nas čaka v naslednjem obdobju."

"EMA " The Princess" KOZIN ZMAGALAAAA s TKO v tretji rundi ter postala svetovna prvakinja po ameriški verziji W.I.B.A in obranila naslov svetovne prvakinje po verziji WBF. Imamo v lasti tri naslove svetovne prvakinje in internacionalni WBC naslov," je na Facebooku zapisal njen trener Rudolf Pavlin.

"Gremo naprej, to je dobra iztočnica za drugo leto, za katero že prejemamo velike ponudbe iz ZDA. Ali bo to Las Vegas ali kje drugje, ne vemo, gremo pa počasi po stopničkah," je še pred odhodom v Banjaluko dejal Pavlin in varovanko pohvalil: "Ema je zelo skromna po značaju, pridna v šoli, ima jasno določene cilje, in to že pri tej mladosti. Je levičarka, velja bolj za obrambno boksarko, čeprav to ni. Menjuje pet različnih stilov, ima ogromno rezerve in vsa ekipa komaj čaka te nove izzive."

Bo Christina Hammer še četrtič obiskala Ljubljano?

Kozinova je z novo zmago, sedmo doseženo predčasno, postala tudi ena od najresnejših kandidatk za spopad s še nepremagano nemško šampionko kazahstanskih korenin Christino Hammer.

Christina Hammer (v modrih rokavicah) je tri od svojih 22 zmag dosegla v Ljubljani. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Christina Hammer (v modrih rokavicah) je tri od svojih 22 zmag dosegla v Ljubljani. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Ta 27-letna šampionka je dobila vseh 22 poklicnih dvobojev, deset predčasno, trikrat pa smo jo lahko na delu videli tudi v Ljubljani. V letih 2010 in 2011 se je bojevala pred Zavčevimi spopadi v dvorani Tivoli in dvakrat v Stožicah. Je trenutno absolutna vladarica srednje kategorije.

Hammerjevo sicer januarja prihodnje leto čaka obračun z 39-letno Američanko Liso Noel Williams, ki ima na računu 15 zmag (osem KO) in devet porazov (štiri KO).

Ne spreglejte