RISANKA

Addamsovi se vračajo, tokrat kot risanka

Priljubljena strašljiva družina z zvezdniško zasedbo. Risanka bo premiero dočakala oktobra prihodnje leto.
Fotografija: Addamsovi z Anjelico Huston
Odpri galerijo
Addamsovi z Anjelico Huston

Charlize Theron in Oscar Isaac sta že potrdila, da bosta svoje glasove posodila ustvarjalcem risanke o najbolj samosvoji strašljivi družini vseh časov − Addamsovih. Ni skrivnost, da bo 42-letna oskarjevka svoj glas dala zapeljivi Morticii Addams, medtem ko bo 39-letni Oscar sinhroniziral glavo družine in njenega moža Gomeza.

S tem pa se zvezdniška zasedba šele začne, saj bo v vlogo mrakobne hčerke Wednesday stopila trenutno ena najbolj vročih mladih igralk Chloe Grace Moretz, njenega brata pa odigral zvezdnik serije Stranger Things Finn Wolfhard. Že po videzu sta 21-letna Chloe in 15-letni Finn videti povsem kompatibilna in več kot odlična izbira. Babici bo glas posodila legendarna Bette Midler, slovitega strica Festerja pa so zaupali komiku Nicku Krollu. Pokvarjeni sovražnici družine Maragaux Needler pa bo tokrat pomagala Allison Janney.

Oscar Isaac, ki se ga spomnite iz Vojne zvezd. FOTO: Guliver/cover Images
Oscar Isaac, ki se ga spomnite iz Vojne zvezd. FOTO: Guliver/cover Images

Zgodba prihajajoče risanke je seveda skrivnost, so pa razkrili, da bomo sledili družini Addams, ki se znajde v zagati, ko se pripravljajo na organizacijo slavja in prihod širšega kroga družine, istočasno pa jim veliko preglavic povzroča gostitelj nekega resničnostnega šova. Vračanje Addamsovih v risano obliko je nekaj povsem naravnega, saj so nastali kot zafrkantske ilustracije za The New Yorker, leta 1938 jih je ustvaril Charles Addams. Zdaj tudi vemo, od kod jim ime. Neobičajna aristokratska družina je močno vplivala na ameriško popularno kulturo, znašla se je v stripih, filmih in kot televizijska nadaljevanka.

Prvotni Addamsovi iz televizijske serije
Prvotni Addamsovi iz televizijske serije

Njihova estetika je bila v navdih tudi mladinski goth subkulturi. V prvotni televizijski seriji v šestdesetih letih je kot Gomez nastopil danes 88-letni John Astin, Morticia pa je bila enkratna, žal že pokojna, Carolyn Jones. Pozneje sta se v vlogah poskusila še Anjelica Huston in Raul Julia. Risanka naj bi na velika platna prišla 11. oktobra 2019. Pod režijo se bosta podpisala Conrad Vernon in Greg Tiernan, za scenarij pa je poskrbel Matt Lieberman.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije