Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 22.07.2018 18:05:29

Eva Alina Hočevar za konec MSP četrta, Niko Testen osmi

V Italiji se je končalo svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Po dveh kolajnah v ekipnih preizkušnjah prvenstva in naslovu prvakinje v kajaku je v nedeljo Eva Alina Hočevar v kanuju priveslala do četrtega mesta. V finalu kajakašev do 23 let je veslal Niko Testen in bil na koncu osmi.

Glavno ime slovenske ekipe, pa tudi svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Ivrei, je bila 16-letna dijakinja gimnazije Bežigrad Eva Alina Hočevar. Po dveh srebrnih kolajnah v ekipnih tekmah in naslovu svetovne prvakinje v kajaku je zadnji dan prvenstva v kanuju osvojila četrto mesto. Na progi je naredila nekaj napak, ki so jo stale nove kolajne, prejela je tudi šest kazenskih sekund, a vseeno le za slabi dve sekundi in pol zaostala za zmagovalnimi stopničkami.


Hočevarjeva je z doseženimi rezultati tudi najuspešnejša udeleženka tega prvenstva, saj je tri kolajne uspelo osvojiti le še Kimberley Woods med mlajšimi članicami, a je Britanka priveslala do srebra in dveh bronov, medtem ko se slovenska reprezentantka lahko pohvali z naslovom svetovne prvakinje in dvema srebrnima odličjema. Woodsova je med drugim članska evropska prvakinja v kanuju iz Tacna v sezoni 2017.

Primorski kajakaš Testen je bil edini slovenski finalist v dopoldanskem delu programa, ko so se za kolajne merile kanuistke in kajakaši do 23 let. Nekdanji mladinski evropski prvak, ki se je letos prvič uvrstil v člansko reprezentanco in na članskem evropskem prvenstvu skupaj z Martinom Srabotnikom in Petrom Kauzerjem tudi že osvojil ekipno kolajno, je bil odličen v polfinalu, kjer je prikazal najboljšo vožnjo izmed vseh. V finalu mu ni uspelo ponoviti prvega nastopa, saj je po veliki napaki in še enem dotiku v cilj prišel z 52 kazenskimi sekundami, kar ga je uvrstilo na osmo mesto. Čas, ki ga je postavil v polfinalu, bi v odločilni vožnji dneva zadostoval za bron.

Značke: kajak kanu, sta

Članki iz rubrike