Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

rp
rp
2 11.12.2017 21:34:14

Preprečen dogovorjen pretep v Zagrebu

sn
Zagrebški policisti so v zadnjem trenutku preprečili pretep med Bad Blue Boysi in splitsko Torcido v v predmestju Zagreba.

Približno 300 pristašev Hajduka je v nekaj deset kombijih dopotovalo na prvenstveno tekmo Lokomotiva – Hajduk (0:2). Pred tekmo jih je v 60 avtomobilih na postajališču Dobra ob avtocesti Split-Zagreb v neposredni bližini prestolnice čakalo približno toliko članov Dinamove navijaške skupine Bad Blue Boys, ki so se tja pripeljali s 60 avtomobili. Očitno je šlo za dogovorjen pretep, ki so ga v zadnjem trenutku preprečili pripadniki Ministrstvo za notranje zadeve. Mnogi navijači so se razbežali tako, da so presekali žično ograjo, policija pa je tam našla več deset lesenih in mentalnih palic.

Vzdušje sej je preneslo tudi na stadion v Kranjčevićevi ulici. Prede vstopom na tribuno je policija Torcidi odvzela transparent, na katerem je bil prekrižan znak HNS. Del navijačev je po temeljitem pretresu vstopil na stadion šele ob koncu polčasa. Splitski navijači so nato na igrišče ves čas metali bakle ter neokusno skandirali proti policiji, Mamiću, Šukerju, HNS in celo Janici Kostelić. Po koncu tekme so člani Torcide zahtevali izpustitev nekaj priprtih navijačev ter krenili proti policistom, ki so jih razgnali s pendreki.

NK Hajduk je represijo do lastnih navijačev ostro obsodil. Ta naj bi postala že folklora na vseh gostujočih tekmah kluba, kot so zapisali v izjavi za javnost, pa naj bi bile kršene njihove temeljne človekove pravice, tudi svoboda govora.

Članki iz rubrike