pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Kate Middleton je dobesedno pogrešana! Odkrito.si

Spletne spletke - Je s Kate nekaj hudo narobe?!!

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

STA
STA
3 19.06.2018 15:23:14

Trener Olimpije se je na koncu celo RAZVESELIL Qarabaga: Ne maram, da se na terenu ...

Sportski Žurnal
Slovenski nogometni prvak Olimpija iz Ljubljane se bo v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov v skupini 1 pomeril z azerbajdžanskim prvakom Qarabagom, ki je bil eden nosilcev na današnjem žrebu v Nyonu. Zmaji bodo prvo tekmo igrali doma, povratno pa v Bakuju. Prve tekme 1. kroga bodo 10. in 11. julija, povratne pa 17. in 18. julija.

Qarabag je lani igral v skupinskem delu lige prvakov v skupini s Chelseajem, Romo in Atletico Madridom Jana Oblaka, proti kateremu je iztržil dve točki. Doma je Qarabag, ki ga že deset let kot trener vodi Gurban Gurbanov, nanizal pet zaporednih naslovov državnega prvaka. Tržna vrednost igralcev moštva je po spletnem portalu transfermarkt.com blizu 15 milijonov evrov, medtem ko je Olimpija ocenjena na 9,4 milijona evrov.

Zmagovalci se bodo uvrstili v 2. krog, kjer bo igralo 24 ekip. Danes je v Nyonu bil opravljen žreb tudi za ta krog, pri čemer se bodo zmagovalci dvoboja med Olimpijo in Qarabagom pomerili z zmagovalcem dvoboja med albanskim Kukesom in malteško Valletto. Prve tekme bodo 24. in 25. julija, povratne pa 30. julija in 1. avgusta. Po 2. krogu sledi sicer še 3. krog kvalifikacij in tako imenovani "play-off", ki bo dal zadnje udeležence skupinskega dela lige prvakov.

Po novem je sistem za klube malce drugačen kot v prejšnjih sezonah, saj vsak, ki izpade v kvalifikacijah lige prvakov, nato igra v kvalifikacijah za evropsko ligo.

Olimpija je lansko sezono hitro končala pot v Evropi, ko je pod vodstvom takrat novega trenerja Igorja Bišćana v uvodnem krogu kvalifikacij za evropsko ligo izpadla proti finski ekipi Vaasa.

Prva tekma bo odigrana v sredo, 11. julija, ob 20. uri, v Ljubljani, povratna pa 18. julija v Bakuju.

Po žrebu sta tako kapetan Branko Ilić kot tudi novi trener zmajev Ilija Stolica ocenila, da je moštvo iz Ljubljane dobilo težkega nasprotnika, a obljubljata, da se bo nanj dobro pripravilo in bila trd boj. "Dobili smo težkega, a premagljivega nasprotnika. Naredili bomo vse, da se bomo uvrstili v drugi krog. Verjamem v našo ekipo, večkrat smo že dokazali svojo kakovost," je povedal Ilić.

Stolica opozarja, da nasprotnik razpolaga z veliko večjim proračunom kot ljubljanski kolektiv, obenem imajo tudi kakovost, saj bi se proti ekipi iz Bakuja skorajda opekli zmagovalci evropske lige v letošnji sezoni Atletico iz Madrida.

"To je bilo seveda povsem jasno in edino logično za pričakovati, da v kvalifikacijah za ligo prvakov ni lahkih nasprotnikov. Katerakoli ekipa, ki je v svoji državi osvojila naslov prvakov, si zasluži spoštovanje. Mislim, da sta bila v ožjem izboru tako Apoel kot Qarabag, ki imata najbolj kakovostni in najboljši ekipi. Vendar pa, če želiš biti v družbi najboljših, moraš igrati proti najboljšim in seveda najboljše tudi premagati," je realen Stolica.

Obenem je trener zmajev obljubil, da se bo moštvo dobro pripravilo na nasprotnika, tudi z novimi okrepitvami. "Zadovoljen sem s prizadevnostjo in odnosom igralcev. Tukaj je zelo dobra, kakovostna skupina ljudi in igralcev. Kot vam je že znano, smo ostali brez nekaj igralcev na standardnih položajih, in seveda jih moramo čim prej nadomestiti z igralci, ki bodo po kakovosti vsaj enakovredni, če ne še boljši. Vsaj dokler sem jaz na položaju trenerja, si bom prizadeval za to."

"Ekipa ima močan značaj in jo krasi zmagovalna miselnost. Po okrepitvah pa bo šlo za mešanico mladih slovenskih igralcev in kakovostnih okrepitev iz tujine. Edino, kar nam trenutno manjka, je čas, na kar pa nimamo vpliva," je poudaril Stolica, ki se uvodoma ni želel pomeriti s trenerskim prijateljem Markom Nikolićem, trenerjem Videotona.

"Ne maram, da se ne terenu srečujem s prijatelji. Z Markom se zelo dobro poznava, zato, ko je na koncu ostala izbira, Videoton in Qarabag, sem vseeno upal, da bomo dobili Qarabag, čeprav je finančno močnejši in ima boljši rating," dodaja trener Ljubljančanov.

V pripravljalnem obdobju se bodo srečali z zagrebško Lokomotivo, čakajo pa še na potrditev srečanja z madžarskim Ferencvarosom.


* Pari 1. kroga kvalifikacij za LP:
Pari 1. kroga kvalifikacij za ligo prvakov:
Olimpija Ljubljana (Slo) - (Aze)


Dudelange (Luks) - Videoton (Mad)
Torpedo (Gru) - Šerif Tiraspol (Mol)
Škendija (Mak) - The New Saints (Wal)
Suduva (Lit) - Apoel Nikozija (Cip)
Helsinki (Fin) - Vikingur (Fer)
Ludogorec Razgrad (Bol) - Crusaders (SIrs)
Cork City (Irs) - Legia Varšava (Pol)
Valur Reykjavik (Isl) - Rosenborg (Nor)
zmagovalec predkroga - Malmoe (Šve)
Alaškert (Arm) - Celtic Glasgow (Ško)
Kukes (Alb) - Valletta (Mal)
Flora Tallinn (Est) - Hapoel Beer Sheva (Izr)
Spartaks Jurmala (Lat) - Crvena zvezda (Srb)
Spartak Trnava (Slk) - Zrinjski Mostar (BiH)
Astana (Kaz) - Sutjeska Nikšić (ČGo)

* Pari 2. kroga kvalifikacij za LP:
Kukes (Alb) ali Valletta (Mal) - Olimpija Ljubljana (Slo) ali Qarabag (Aze)
Astana (Kaz) ali Sutjeska (ČGo) - Midtjylland (Dan)
Ludogorec Razgrad (Bol) ali Crusaders (SIr) - F91 Dudelange (Lux) ali Videoton (Mad)
CFR Cluj (Rom) - zmagovalec predkroga ali Malmö (Šve)
Dinamo Zagreb (Hrv) - Flora Tallinn (Est) ali Hapoel Beer-Sheva (Isr)
Spartaks Jurmala (Lat) ali Crvena zvezda (Srb) - Suduva (Lit) ali Apoel (Ciper)
Bate Borisov (Bol) - HJK Helsinki (Fin) ali Vikingu (Fer)
Škendija (Mak) ali The New Saints (Wal) - Torpedo Kutaisi (Gru) ali Sheriff (Mol)
Cork City (Irs) ali Legia Varšava (Pol) - Spartak Trnava (Slv) ali Zrinjski (BiH)
Alaškert (Arm) ali Celtic (Ško) - Valur Reykjavik (Isl) ali Rosenborg (Nor)

* Opomba: prve tekme bodo na sporedu 10. in 11. julija, povratne teden dni pozneje.

Značke: nogomet, liga prvakov

Članki iz rubrike