1. SNL: Maribor se je rešil globoko v sodnikovem dodatku (VIDEO)

Trener nogometnih prvakov Darko Milanič je proti Krškemu priložnost ponudil rezervistom. Poškodba Luke Zahovića.

Objavljeno
20. avgust 2017 08.14
J. P.
J. P.

Maribor - Nogometaši Maribora so v šestem kolu slovenskega prvoligaškega tekmovanja mukoma in z zvrhano mero sreče rešili celo kožo proti Krškemu, ki se je pred 2400 gledalci v Ljudskem vrtu že resno spogledovalo z veliko točko, ki pa mu jo je v peti minuti sodnikovega dodatka preprečil Aleks Pihler z zadetkom za zmago s 3:2. S tem so se vijolični pred povratnim dvobojem zadnjega kola kvalifikacij za ligo prvakov spet, vsaj za nekaj ur, povzpeli na vrh ligaške razpredelnice. 

Domači trener Darko Milanič je sicer spočil okostje ekipe in ponudil priložnost fantom s klopi, že po trinajstih minutah pa ostal brez obetavnega Luke Zahovića, ki si je zlomil ključnico, nadomestil ga je Nigerijec Sunny Omoregie. Že štiri minute pozneje pa je bila zasedba nekdanjega mariborskega asa Stipeta Balajića prvič na kolenih. Gregor Bajde je odigral dvojno podajo z Jasminom Mešanovićem, stekel v kazenski prostor, ukanil vratarja Marka Zalokarja in z desne zadel za domače vodstvo.

Ki je vzdržalo vse do sredine drugega polčasa. V močnem deževju je David Kovačič preizkusil spolzko srečo in se odločil za strel z razdalje, Matko Obradović je resda posredoval, a se je žoga vseeno znašla za njegovim hrbtom, v levem spodnjem kotu. Domači rezervist Damjan Bohar je dve minuti po vstopu v igro močno sprožil z roba kazenskega prostora in vnovič prebudil Ljudski vrt, v 82. minuti se je dokazal najboljši ligaški strelec Miljan Škrbić in poskrbel za drugo izenačenje, Pihler pa je po kotu v zadnjih izdihljajih obračuna le zadržal zmago doma. 

Maribor : Krško 3:2 (1:0)

Štadion Ljudski vrt, gledalcev 2400, sodnik Kajtazović (Kranj).

Strelci: 1:0 - Bajde (17.), 1:1 - Kovačič (63.), 2:1 - Bohar (74.), 2:2 - Škrbić (82.), 3:2 - Pihler (90.).

Maribor: Obradović, Palčič, Šme, Billong, Ogrinec (od 71. Kabha), Pihler, Bajde, Kolmanič, Kramarič, Zahović (od 13. Omoregie, od 72. Bohar), Mešanović.

Krško: Zalokar, Jakolić, Krajcer, Ejup, Šturm, Kovačič, Diyoke (od 89. Jovanović), Jurina, Mujan, Mandić (od 90. Dušak), Škrbić (od 90. Gajić).

Rumeni kartoni: Pihler; Ejup, Jakolić.

MARIBOR : KRŠKO

 

Drugič zapovrstjo se je kompleta treh točk veselila tudi Gorica (3:1), a je na gostovanju pri kranjskem Triglavu zasuk zrežirala šele v drugem polčasu. Gostitelji, ki še lovijo prvo zmago po vrnitvi med elito, so namreč vodili od 26. minute, ko je po prekršku Janija Curka nad Igorjem Bukaro v kazenskem prostoru sodnik Damir Skomina pokazal na belo točko, zanesljiv izvajalec je bil Matej Poplatnik. Primorci so izenačili v 57. minuti prek Rifeta Kapića, zmago pa si zagotovili v končnici. V 84. minuti je namreč isti igralec nastreljal stičišče vratnice in prečke, odbitek je v mrežo pospravil Donatus Edaje, dve minuti pozneje je zmago gostov s prvoligaškim prvencem potrdil Mark Gulić.

Triglav : Gorica 1:3 (1:0)

Športni center, sodnik Skomina (Koper).

Strelci: 1:0 - Poplatnik (26./11 m), 1:1 - Kapić (57.), 1:2 - Edafe (84.), 1:3 - Gulić (86.).

Triglav: Džafić, Arh Česen, Gvardjančič, Bojić, Kuhar (od 60. Zec), Šmit, Gajić, Bukara (od 89. Suljević), Poplatnik, Robnik, Majcen (od 74. Mlakar).

Gorica: Sorčan, Celcer, Jogan, Kavčič, Curk, Žigon (od 80. Gulić), Grudina, Kapić, Marinič (od 46. Škarabot), Osuji, Filipović (od 76. Edafe).

Rumena kartona: Kuhar, Gajić.

TRIGLAV : GORICA