Šport > Košarka
71 ogledov

Tudi Slokar v panamskih dokumentih

eurobasket 2015 Saša Despot
Slovenski košarkarski reprezentant Uroš Slokar se je tudi znašel med podatki panamske družbe za registracijo podjetij v davčnih oazah Mossack Fonseca, poroča delo.si.

Kot pišejo na omenjeni spletni strani, so pri njem preverjali, ali je slovenskim finančnim oziroma davčnim oblastem prijavil fundacijo, podjetje in bančni račun (vsi odprti v davčnih oazah) ter še en račun v Švici.

Uroš Slokar se je zavil v molk, že deseti dan pa ga išče tudi Košarkarska zveza Slovenije, pišejo na delo.si in dodajajo, da je reprezentant najprej v davčni oazi Panama ustanovil sklad, katerega vsa sredstva postanejo tri leta po tem, ko se stečejo v sklad, nedostopna za morebitne upnike ustanovitelja.

Sklad je nato v drugi davčni oazi ustanovil še podjetje, to pa je v tretji davčni oazi odprlo še bančni račun. Na njega naj bi se po napovedih stekla Slokarjeva sredstva iz ene ameriške banke in drugi njegovi prihodki, še poroča delo.si, ki bo celotno zgodbo objavili v soboto.

Slokar je drugi slovenski športnik po boksarju Dejan Zavcu, ki je povezan z afero panamskih dokumentov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.