KOŠARKA

Lisac vrnil Mesička, Begić za kapetana

Košarkarski prvak na pripravah v Ljubljani do 15. avgusta, potem na Roglo. Po letu in pol bo dres Petrol Olimpije oblekel reprezentant Blaž Mesiček.
Fotografija: Mirza Begić in Marvin Jones bosta v novi sezoni skrbela tudi za dober skok pod obroči. Foto: Roman Šipić
Odpri galerijo
Mirza Begić in Marvin Jones bosta v novi sezoni skrbela tudi za dober skok pod obroči. Foto: Roman Šipić

LJUBLJANA – Za košarkarji Petrol Olimpije je prvi delovni dan. Trener Zoran Martić je svoje varovance zbral v dvorani Stožice, kjer jih je pričakal tudi direktor kluba Roman Lisac. »Da mi ne bi kdo povesil nosu, tega ne bomo trpeli. Za vse bo dovolj minut in priložnosti,« je med drugim igralcem povedal Lisac v garderobi, potem pa jih je prepustil v roke trenerju Martiću. Direktor je dogajanje spremljal z roba parketa, bil je zadovoljen s prestopnim rokom, ki je povsem spremenil podobo Olimpije.

Poleg novincev v moštvu, Marvina Jonesa, Jaleka Feltona, Marka Simonovića, Mihe Lapornika ter Jana Rebca, so bili na prvem treningu tudi košarkarji, ki so minulo sezono osvojili naslov državnega prvaka – Erjon Kastrati, Bojan Radulović, Igor Tratnik, Jan Špan, Dražen Bubnić, Mirza Begić, Roko Badžim in Issuf Sanon. Jan Barbarič še okreva po operaciji kolena, treningom pa se bo priključil pred zaključkom koledarskega leta. Manjkal je hrvaški up Luka Šamanić, ki je v nedeljo sklenil evropsko prvenstvo mladincev v Latviji. »Pripeljali bomo še dva košarkarja, prvi je Blaž Mesiček,« je Lisac razodel, da v Ljubljano vrača talentiranega Grosupeljčana, ki je decembra 2017 v nenavadnih okoliščinah zapustil Stožice. Kdo bo drugi novinec, so pri Olimpiji še zamolčali. Bo pa košarkar, ki lahko zaigra na položaju krila in krilnega centra.

Obžaluje odločitev Nikolića

Nov je tudi trenerski štab. Zoran Martić, glavni trener, si je sestavil strokovno ekipo po meri. Angažiral je Stipeta Modrića in Gregorja Hafnarja, pogodbi sta potekli dosedanjima trenerjema Luki Bassinu in Igorju Kešlju. »V trenersko ekipo bomo dodali še eno ime. To bo trener, ki bo v času odsotnosti ekipe doma delal z mladimi. Ne bodo prepuščeni samim sebi,« je poudaril Lisac in vnovič priznal, da mu je spet žal, ker mu ni uspelo zvabiti slovenskega reprezentanta Alekseja Nikolića, a mu v isti sapi želi vse dobro v dresu Partizana. Ekipa bo v Ljubljani ostala do srede, 15. avgusta, ko se bo odpravila na Roglo. Na obrobju Pohorja bo moštvo ostalo deset dni, sledila bosta vrnitev v Ljubljano in nadaljevanje trenažnega procesa doma. »Najprej sem fantom rekel, naj se preštejejo. Poskušali bomo preživeti. V zadnjih dveh letih je Olimpija odigrala po 80 tekem na sezono v treh tekmovanjih z 12 ali manj košarkarji. To je skoraj nemogoče oz. na meji možnega. Imamo mlado ekipo, ki pa bo poskušala igrati hitro, atraktivno in učinkovito,« razmišlja trener Martić. »Želim si, da ta zgodba Petrol Olimpije uspe. Kaže dobro. Po dolgem času imamo igralca, ki je bil uspešen na naboru lige NBA. Izkušeni košarkarji smo tu, da mladim pomagamo pri razvoju,« je dejal Mirza Begić, ki bo verjetno novi kapetan zasedbe.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije