Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 24.04.2017 18:09:45

Na Korziki se razpleta navijaški škandal

vszi
Francoska policija je danes pridržala pet osumljencev za navijaške izgrede, ki so nedavno zaznamovali tekmo Bastia - Olympique Lyon. Proti navijačem, ki so vdrli na igrišče in napadli gostujoče igralce, je korziški klub vložil tožbo, današnje priprtje peterice pa je posledica prve policijske preiskave.

Francoski nogometni prvoligaš Bastia je pred dnevi na sodišču vložil tožbo proti navijačem, ki so konec prejšnjega tedna na prvenstveni tekmi proti ekipi iz Lyona vdrli na teren in napadli nogometaše gostujočega kluba. Sodnik je tekmo ob polčasu prekinil, klub s Korzike pa je potrdil, da izgrednike čakajo dosmrtne prepovedi obiska nogometnega stadiona.


Ob tem so pri Bastii obljubili, da bodo izboljšali varnost na stadionu. Na nedeljski prvenstveni tekmi so navijači Bastie namreč vdrli na igrišče in med ogrevanjem napadli nogometaše Olympiqua, nato pa še enkrat ob polčasu, zaradi česar sodnik ni nadaljeval tekme.

Klubu, ki je na zadnjem mestu prvenstvene razpredelnice, je vodstvo francoske lige zaradi divjanja navijačev že izreklo prvo kazen. Naslednje domače tekme z ekipo Rennesa 29. aprila ne bodo smeli igrati na svojem stadionu, ampak na nevtralnem terenu brez gledalcev.

Značke: nogomet, francija

Članki iz rubrike