Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
17. 10. 2018,
10.00

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Koper Milan Mandarić Aris Zarifović

Sreda, 17. 10. 2018, 10.00

5 let, 6 mesecev

Olimpija danes na nogometnem prazniku v Kopru

Po veliki zgodbi, za katero je poskrbel Mandarić, ne želijo ponuditi še ene

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88
Milan Mandarić | Milan Mandarić si zagotovo ne želi, da bi Olimpija branjenje pokalne lovorike končala v Kopru. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Milan Mandarić si zagotovo ne želi, da bi Olimpija branjenje pokalne lovorike končala v Kopru.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Nogometaše Olimpije danes ob 20. uri čaka tekma četrtfinala Pokala Slovenije, v katerem branijo naslov. Čeprav je gostovanje na Bonifiki, kjer se obeta pravcati nogometni praznik, za Ljubljančane tradicionalno neugodno, bi bil izpad proti tretjeligašu senzacija in ponudil novo veliko zgodbo. Za eno je v teh dneh poskrbel predsednik Milan Mandarić, ki je ob gostovanju v Banjaluki dejal, da po koncu sezone odhaja iz kluba.

Zlatko Zahović, Darko Milanič
Sportal Maribor maščeval Keka, Olimpija navdušila v BiH

"To bo moje zadnje leto v Olimpiji, videli pa bomo, kako naprej," je medijem v Bosni in Hercegovini ob gostovanju Olimpije na prijateljski tekmi proti tamkajšnjemu drugoligašu Borcu v Banjaluki, kjer je slovenski prvak zmagal s 4:0, povedal Milan Mandarić in namignil, da se utegne spomladi leta 2019 po štirih letih posloviti od predsedniškega mesta Olimpije.

Kako resno misli oziroma ali so morda tamkajšnji mediji nepravilno povzeli njegove misli, bomo izvedeli kmalu, še pred tem pa bomo dobili odgovor na vprašanje, ali bo Olimpija tudi v drugem delu sezone še vedno v igri za dvojno lovoriko, ki jo je pod vodstvom Igorja Bišćana osvojila lani. Že danes zvečer, ko bo na Bonifiki konec tekme četrtfinala slovenskega pokala, v katerem se bo udarila z domačim Koprom. Klubom, s katerim je zdajšnji prvi mož Olimpije pred leti sodeloval, a se z njim ni razšel v prijateljskih odnosih.

S tradicionalno neugodnim nasprotnikom in predvsem na tradicionalno zahtevnem prizorišču, na katerem Olimpija zmaguje zelo redko. Tako se je med letoma 1987 in 2013 zgodilo celo to, da na Bonifiki ni zmagala kar 26 let v nizu. Vse do predzadnjega prvenstvenega kroga sezone 2012/13, ko je za zmago z 1:0 zadel Nik Kapun, ki je član Olimpije še danes.

Kakšen je niz Olimpije v Kopru?

Olimpija je v Kopru prvič gostovala daljnega leta 1962 in zmagala s kar 10:0. Potem je tam nanizala še tri zmage v treh tekmah, zadnjo leta 1987, nato pa na novo zmago čakala kar 26 let. Vse do leta 2013, ki je pomenilo tudi začetek uspešnega niza. V naslednjih osmih tekmah v Kopru je namreč zbrala še kar pet zmag.

Skupen izkupiček Olimpije v Kopru:
Zmage: 10
Remiji: 15 
Porazi: 15 (en po enajstmetrovkah)

Vir: OptaŽabar

Olimpija se je na Bonifiki zmage veselila desetkrat. | Foto: Vid Ponikvar Olimpija se je na Bonifiki zmage veselila desetkrat. Foto: Vid Ponikvar

Koprčani so trenutno v tretji ligi

Koprčani so trenutno sicer v tretji ligi, potem ko so jih na Nogometni zvezi Slovenije zaradi nespoštovanja finančnih pravil lani izločili v četrto ligo. Iz nje so se sprehodili razred višje, v katerem prav tako navdušujejo. Po devetih krogih imajo maksimalen izkupiček 27 točk in izvrstno razliko v zadetkih 35:4.

Damir Hadžić
Sportal Ni ga denarja, s katerim bi lahko kupil to veselje

Da se proti Olimpiji ne bodo kar tako predali, je jasno. Pod vodstvom hrvaškega trenerja Damirja Milinovića delajo maksimalno resno, v vodstvu kluba so se, da bi imeli nogometaši čim boljšo podporo, odločili, da bo vstop prost.

Prav lahko se zgodi, da bo Bonifika nabito polna in se bo v njej nagnetlo štiri tisoč ljudi. Med njimi tudi precej tistih, ki stiskajo pesti za Olimpije. Njeni navijači so, tako kot vedno, napovedali množičen obisk slovenske obale.

Odločno napovedujejo veliko presenečenje

"Koper gre na zmago," pa je v pogovoru za našo spletno stran jasno sporočil tudi kapetan kanarčkov, nogometaš z ogromno prvoligaškimi izkušnjami Damir Hadžić.

Da jih ne čaka lahka naloga, se zavedajo tudi pri Olimpiji. Vsaj pravijo tako. "Vemo, da ima Koper kakovostno moštvo in da ne spada v tretjo ligo. Vsakega nasprotnika vzamemo maksimalno resno in tako bo tudi tokrat. Smo dobro pripravljeni, našli smo pravo formo in gremo po zmago," je pred tekmo povedal namestnik kapetana Aris Zarifović, ki bo v odsotnosti latvijskega reprezentanta Vitalijsa Maksimenka (manjka seveda tudi slovenski reprezentant Aljaž Ivačič) zagotovo zaigral v osrčju obrambe.

Zoran Barišić je do zdaj na klopi Olimpije zabeležil štiri zmage in dva remija. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Zoran Barišić je do zdaj na klopi Olimpije zabeležil štiri zmage in dva remija. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Zoran Barišić še čaka na prvi poraz

"Lepo se bo vrniti v Koper. Lep štadion, dober ambient in odlično igrišče, kar nam ustreza. Prav tako smo navajeni, da na Primorsko pride veliko navijačev iz Ljubljane, tako da se veselimo tekme," je še povedal izkušeni branilec, ki seveda kljub vsemu verjame in upa, da po odmevnih besedah, za katere je poskrbel predsednik Mandarić, za novo odmevno zgodbo v nekaj dneh ne bodo poskrbeli še on in njegovi soigralci. Ne glede na to, da Koper ne bo lahek zalogaj, je vseeno tretjeligaš, Olimpija pa je državni in pokalni prvak, zato bi njeno zgodnje slovo zagotovo odmevalo.

To bi bil tudi prvi poraz novega trenerja Olimpije Zorana Barišića na njeni klopi. Deveti Mandarićev trener in četrti v tej sezoni je do zdaj štirikrat zmagal in dvakrat remiziral.

Tomislav Tomić
Sportal Tomislav Tomić podaljšal z Olimpijo

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte