Gimnastično zvezo bo vodil Damjan Kralj

Na volitvah za novega predsednika gimnastične zveze Slovenije so izbrali kandidaturo Damjana Kralja. 

Objavljeno
14. december 2017 19.47
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Ljubljana - Gimnastična zveza Slovenije je na današnji volilni skupščini dobila novega predsednika, to je postal Damjan Kralj, sicer direktor za trženje in marketing pri družbi BTC in član njene uprave. Na tem mestu je Kralj, ki je bil edini kandidat za predsedniški stolček, zamenjal Ivana Levaka, ki je zvezo vodil od novembra 2013.

Levak je takrat nasledil Klemna Bedenika, ta je GZS vodil dva mandata, v tem času pa so slovenski telovadci dosegali največje uspehe.

Kralj je bil edini kandidat za predsedniško mesto. V svoji predstavitvi je med drugim brez ovinkarjenja povedal, da se ne spozna na gimnastiko, da pa je poslovnež in kreator, zagrizen športnik - med drugim član nadzornega odbora košarkarskega kluba Petrol Olimpija -, navijač slovenskih telovadcev, bil pa je tudi sošolec Mitje Petkovška, enega najboljših slovenskih telovadcev vseh časov. Priznal je tudi, da se je kandidaturo odločil po pogovoru z Edijem Kolarjem in Mojco Hrženjak, ki sta nagovorila za novo funkcijo.

V predstavitvi svojega programa je izpostavil, da želi v mandatnem obdobju med drugim oblikovati gospodarski odbor in pripraviti trženjski načrt, pridobiti sponzorska sredstva v višini 400.000 evrov, pripraviti sanacijski načrt likvidnostnega stanja zveze, pripraviti strategijo GZS za obdobje 2021 - 2030, nadaljevati z organizacijo mednarodnih dogodkov in jih dvigniti na višjo raven ...