Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 8. 2017,
10.10

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

legionarji Mountfield Hradec Kralove Blaž Gregorc Red Bull Salzburg Luka Gračnar KAC Celovec Mitja Robar hokejska liga prvakov

Sobota, 26. 8. 2017, 10.10

6 let, 5 mesecev

Hokejska liga prvakov

Gračnar za uvod spremljal finsko zaušnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Blaž Gregorc | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Za nekatere hokejske klube se je tekmovalni počitek končal v četrtek s četrto sezono hokejske lige prvakov. V njej sodeluje 32 klubov. Trije so tudi slovensko obarvani. Branilec Blaž Gregorc je z Mountfield HK tekmovanje odprl z zanesljivo zmago s 5:1 nad finskim Turkujem, Celovec branilca Mitje Robarja pa je s 6:3 v gosteh premagal francoskega prvaka Gap. Salzburg Luke Gračnarja se je v petek pomeril z dvakratnim zaporednim prvakom Tapparo in doma izgubil s kar 1:6.

Hokejski navdušenci v Evropi so po mesecih brez tekem spet prišli na svoj račun. Hokejska liga prvakov še zdaleč nima takšnega ugleda kot nogometna, kljub temu pa tudi letos prinaša dvoboje močnih evropskih kolektivov. V nasprotju s preteklimi leti, ko je nastopalo 48 moštev, so tokrat število sodelujočih skrčili na 32.

Ta so tekmovanje, v katerem tretji zaporedni naslov prvaka lovi švedska Frölunda, začeli v skupinskem delu. V vsaki od osmih skupin so štiri ekipe, ki po sistemu vsak z vsakim doma in v gosteh v rednem delu odigrajo šest obračunov. Najboljši dve iz vsake skupine bosta napredovali v osmino finala. V prvih treh krogih izločilnih bojev (osmina finala, četrtfinale, polfinale) bodo igrali po sistemu boljši iz dveh tekem, zmagovalec pa bo znan po februarski finalni tekmi.

Branilca začela z zmagama, Gračnar spremljal visok poraz

V novi sezoni v ligi prvakov nastopajo tudi trije Slovenci. S Salzburgom je v skupini A vratar Luka Gračnar. Njegovo moštvo se bo pomerilo s slovaškim prvakom Bansko Bystrico, nemškim podprvakom Wolfsburgom in dvakratnim zaporednim finskim prvakom Tapparo. Prav proti Fincem so Gračnarjevi odprli sezono lige prvakov in pred domačimi gledalci izgubili z 1:6. Slovenski vratar ni dobil priložnosti za branjenje, vso tekmo je v golu stal Bernhard Starkbaum.

Za preboj v izločilne boje se bori tudi češki ekstraligaš Mountfield Hradec Kralove branilca Blaža Gregorca. V skupini mu družbo delajo Notthingham, švicarski prvak Bern in četrtfinalist finskega prvenstva Turku. Prav z zadnjim so se spopadli v četrtek in ga doma odpravili s 5:1, Gregorc je dvakrat streljal na gol, a se ni vpisal med strelce ali podajalce.

Celovec Mitje Robarja je za začetek s 6:3 premagal francoskega prvaka Gap. | Foto: Sportida Celovec Mitje Robarja je za začetek s 6:3 premagal francoskega prvaka Gap. Foto: Sportida

V ligi prvakov igra tudi branilec Mitja Robar, ki se bo s podprvakom lige EBEL Celovcem dvakrat pomeril s francoskim prvakom Gapom, švicarskim Zürichom ter dvakratnim zaporednim prvakom lige prvakov, švedsko Frölundo, najtrofejnejšim moštvom hokejske lige prvakov.

Korošci so prvo srečanje odigrali v četrtek, ko so s 6:3 v gosteh premagali Gap, Robar si je na tekmi prislužil štiri kazenske minute.

Skupine lige prvakov s slovensko udeležbo 2017/18:

Skupina A: Banska Bystrica, Grizzly Wolfsburg, Red Bull Salzburg (Luka Gračnar), Tappara Tampere
Prva tekma Salzburga: 25. avgust Salzburg : Tappara 1:6

Skupina F: Nottingham Panthers, Mountfield Hradec Kralove (Blaž Gregorc), TPS Turku, SC Bern
Prva tekma Hradec Kralove: 24. avgust Mountfield HK : Turku 5:1

Skupina H: Gap Rapaces, KAC Celovec (Mitja Robar), ZSC Lions Zurich, Frolunda Gothenburg
Prva tekma Celovca: 24. avgust Gap : KAC Celovec 3:6

 

Razpored hokejske lige prvakov za sezono 2017/18:

skupinski del: 24. avgusta–11. oktobra
izločilni boji: od 31. oktobra
finale: 6. februar 2018

Ne spreglejte